Categories Tenis

O mare reușită pentru Sorana Cîrstea

După o victorie magnifică, Sorana Cîrstea e în sferturi la Indian Weels și încearcă „minunea”!
Sorana Cîrstea (83WTA) a reușit o partidă uriașă în optimile de finală de la Indian Wells, învingând-o cu 6-4, 4-6, 7-5 pe tenismena aflată pe locul 5 mondial, Caroline Garcia. Românca a reușit probabil cea mai bună partidă a sa din anul acesta, impunându-se la capătul a două ore și 24 de minute de joc.
Jucătoarea noastră a început perfect meciul, cu break, dar a cedat apoi pe propriul serviciu. Cu toate acestea, a avut puterea să facă breakul decisiv la 3-3 și să își adjudece prima manșă. În setul 2, tot reprezentanta noastră a făcut prima breakul, la 2-2, dar apoi și-a cedat de două ori la rând serviciul, franțuzoaica împingând disputa în decisiv. Într-o astfel de situație, în trecut Sorana ar fi cedat mental după o asemenea desfășurare de forțe, dar de data asta s-a adunat perfect și a prestat un joc și mai compus. A început fulgerător setul 3, cu două breakuri la rând în debut și, deși sportiva din Hexagon a avut puterea să egaleze la 4, în finalul meciului Sori a fost cea mai concentrată și cu nervii mai tari. În ciuda faptului că Garcia a trimis 8 ași și a câștigat 65% din mingile jucate cu primul serviciu, Cîrstea a reușit să se impună datorită procentajului fantastic la serviciul 2. Aproape incredibil, Sorana a reușit un procentaj mai bun de mingi câștigătoare cu al doilea serviciu (62% vs 60%). Astfel, după aproape 2000 de zile, Cîrstea a reușit o nouă victorie împotriva unei jucătoare de top 5 WTA. Tocmai la Beijing, în 2017, ea reușise ultimul astfel de succes (împotriva Karolinei Pliskova). Secretul româncei stă cu siguranță în colaborarea cu Thomas Johansson, fost câștigător la Australian 2022. Antrenorul suedez i-a dat o altă dimensiune jocului sportivei noastre, aceasta fiind mult mai sigură, în special pe propriul serviciu
În turul următor, pentru reprezentanta noastră urmează un test aproape imposibil: Iga Swiatek, numărul unu mondial și sportiva care nu a pierdut încă vreun set la turneul actual din California. Swiatek a câștigat 11 din cele 12 meciuri jucate în cariera sa la Indian Wells. Ea le-a egalat pe Mary Joe Fernandez, Martina Hingis, Serena Williams și Naomi Osaka, doar Steffi Graf (12 din 12) având un procentaj mai bun în turneul din California, la debut. Acum, Swiatek a trecut de Liu, Andreescu și Emma Răducanu. În optimi, Iga Swiatek nu i-a dat nici o șansă învingătoarei de la US Open 2021, Emma Răducanu, în fața căreia s-a impus cu 6-3, 6-1, după o prestație foarte solidă. Reamintim că în turul precedent o eliminase și pe Bianca Andreescu, altă câștigătoare de US Open, de origine română.

About Author