Categories Handbal

Handbaliștii bihoreni cedează și la Timișoara

SCM Politehnica Timișoara a învins CSM Oradea, la Sala Sporturilor „Constantin Jude”, într-un meci din Liga Națională de handbal, etapa a XXI-a. Jocul a fost echilibrat în multe momente și s-a decis în ultimul sfert de oră, în care echipa noastră a stat foarte bine în defensivă.
Partida a început conform previziunilor (4-2, minutul 7), însă Oradea a dat apoi o replică solidă și s-a detașat la 14-10. Până la pauză, golurile lui Trif și Cristescu au redus distanța (12-14), iar după odihnă Trif și Baican au făcut 14-14.

Totuși, alb-violeții au mai avut un deal de urcat, după ce Oradea s-a dus la 19-16. Ignat, Trif și Baican au readus egalitatea (19-19, min. 45).

La scorul de 23-22 pentru Timișoara, niciuna dintre echipe nu a înscris vreme de aproape șapte minute, pentru ca apoi „dubla” lui Sadoveac să fie decisivă, 25-22, în minutul 57.

Până la ultima sirenă, nu s-au mai produs răsturnări de scor și am notat pe tabelă scorul final 27-25.

„A fost un joc bun, frumos, al ambelor echipe, iar acum că noi am fost cei care am pierdut, iar Timișoara cea care a câștigat nu pot decât să felicit echipa gazdă. S-a văzut plusul de experiență al celor trei-patru jucători de forță de la Timișoara”

Cosmin Liberț, antrenor CSM Oradea

Sadoveac a înscris de zece ori pentru învingători, în vreme ce Baican (5 goluri) și Fenici (3) au avut procentaj 100% al aruncărilor la poartă. Trif a marcat și el de trei ori, iar Moldovan, Ignat, Cristescu, Chira, Cîmpan și Marjanovic au punctat o dată. Portarul Andrei Lazăr a avut 9 parade din 33 de aruncări.

„Sunt supărat, chiar dacă am câștigat, pentru că îmi doream să se întâmple altfel lucrurile. Partea bună este că am luat toate punctele, dar sunt nemulțumit de prestația noastră. Sunt conștient și eu și e nevoie să fac tot ce ține de mine și să le transmit că trebuie să dăm 100% la fiecare meci”

Mihai Rohozneanu, antrenor principal SCM Poli

About Author