Categories Polo

Un succes care confirmă superioritatea

CSM Oradea a învins Steaua București în derby-ul celui de-al 2-lea turneu din faza a 2-a a Superligii Naționale Suzuki la polo pe apă – ediția 2022/23. Meciul s-a desfășurat duminică (26.03), la bazinul olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea. Rezultatul final a fost de 16-8. Scor pe reprize: 3-3, 5-1, 3-2, 5-2.

Partida a demarat sub semnul echilibrului. S-a mers cap la cap pe tot parcursul primei reprize, una încheiată la egalitate, scor 3-3. Gazdele au trecut de trei ori la conducere în primele opt minute, dar Steaua a reacționat de fiecare dată, reușind să încheie prima repriză la egalitate grație unei reușite în ultimele secunde. A urmat o secvență de joc dominată orădeni, aceștia desprinzându-se la patru lungimi. Militarii au trecut în avantaj, scor 3-4, aceasta fiind singura situație în acest meci când bucureștenii s-au aflat la conducere pe tabela de marcaj. Replica a fost impresionantă, repriza a 2-a încheindu-se cu un parțial de 5-0 în favoarea CSM Oradea. Scorul la jumătatea partidei a fost de 8-4.

Repriza a 3-a a început modest pentru CSM în faza ofensivă. Orădenii au ratat mai multe situații favorabile, baza opunându-se o dată, iar indecizia în fața porții a privat echipa gazdă de alte două potențiale goluri. Au fost câteva situații prin intermediul cărora Oradea s-ar fi putut desprinde pe tabela de marcaj. Steaua a profitat și s-a apropiat la 8-6, dar continuarea a fost favorabilă echipei gazdă. Finalul partidei a consemnat desprinderea la opt lungimi, defensiva CSM-ului, respectiv paradele lui Marius Țic între buturi acționând precum un catalizator pentru faza ofensivă, gazdele marcând de alte cinci ori în ultimele opt minute de joc efectiv.

Marcatorii CSM Oradea în acest meci au fost: Levente Vancsik – 4 goluri, Mihnea Gheorghe – 3 goluri, Nichita Ilisie, Vlad Dragomirescu, Silvian Colodrovschi – 2 goluri fiecare, Tiberiu Negrean, Istvan Szabo și Bogdan Remeș – 1 gol fiecare. De cealaltă parte, Tudor Fulea – 3 goluri, Nikola Moscov – 2 goluri, Vlad Georgescu, Andrei Neamțu și Francesco Iudean – 1 gol fiecare pentru Steaua București.

În celălalt meci al zilei, Dinamo a învins Rapid cu scorul de 13-9. Pe reprize: 3-1, 4-2, 5-5 și 1-1.

Acest meci a tras cortina peste un sfârșit de săptămână încărcat de activitate poloistică în bazinele Ioan Alexandrescu și Crișul din Oradea. Nu mai puțin de 22 meciuri s-au desfășurat în perioada 24-26 Martie anul curent, contând pentru Superliga Națională de polo pe apă masculin și feminin – ediția 2022/23.

CSM Oradea a obținut a 3-a victorie din tot atâtea partide disputate la turneul pe care l-a găzduit. Este a 2-a victorie stagională pentru bihoreni în duelurile cu Steaua București, dar de abia prima în Superliga Națională, acolo unde s-a mai consemnat un rezultat de egalitate și două victorii pentru gruparea militară. Acesta a fost cel de-al 7-lea duel direct cu marea rivală în sezonul 2022/23.

Urmează alte două turnee în Superliga Națională de polo pe apă – ediția 2022/23. Vom reveni cu informații referitor la acestea.

About Author