Categories Baschet

Orădenii continuă seria interminabilă a victoriilor

BC CSU Sibiu a pierdut confruntarea cu CSM CSU Oradea din etapa cu numărul 26 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Jocul disputat miercuri, 29 martie, la Sala Transilvania, a avut două reprize diametral opuse, iar la final s-a înregistrat scorul de 91-70 pentru formația vizitatoare.

Elevii lui Tomas Rinkevicius au început mai greu partida și s-au văzut conduși rapid, iar scorul a ajuns la 9-16, după cinci puncte la rând ale lui Bostic. Manchon a oprit seria orădenilor, dar primul sfert se încheia cu scorul de 21-11. Actul secund a arătat o altă față a echipei noastre, care a reușit un parțial de 11-0 și astfel trecea pentru prima dată în avantaj, datorită lui Blumbergs și Pratt. Până la intrarea la cabine, cele două echipe au alternat la conducere, iar în ultimele secunde, coșul lui Manchon a fost anulat de două libere ale lui Ogden, astfel că Oradea avea avantaj minim la pauză, 38-37.

 

Relaurea jocului a fost una nefastă pentru galben-albaștri, care au primit 17 puncte, la care au răspuns cu doar patru. Diferența a crescut la 17 puncte, dar băieții noștri nu au cedat și au recuperat din deficit până la finalul primelor 30 de minute, când se consemna scorul de 62-52. În startul actului decisiv, BC CSU Sibiu a dat semne că poate reveni pe tabelă. Mirel Dragoste a fost aproape de o intercepție, la minus opt, dar a fost penalizat cu fault. Acesta a fost un moment important în drumul spre revenire. Oradea și-a păstrat astfel avantajul format din două cifre, ulterior reușind să se desprindă decisiv, după reușitele lui Tarolis și Richard. Până la final, meciul nu a mai avut istoric, pentru ca la final să se înregistreze scorul de 91-70.

 

Daniel Manchon a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 15 puncte, o recuperare și o pasă decisivă. Roberts Blumbergs a fost cel mai eficient cu 11 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Rareș Uță a mai terminat în double-digits, cu 10 puncte, plus 2 recuperări.

About Author