Categories Baschet

Lipsiți de motivație, bihorenii fac pasul decisiv spre semifinale

CSM CSU Oradea a făcut, cu emoții, pasul către semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin, după 91-87 la Timișoara marți în meciul trei al seriei din prima rundă a playoff-ului. A fost nevoie însă de prelungiri ca bihorenii să se impună, după o replică foarte bună a bănățenilor, lipsite și de această dată de aportul celui mai bun marcator, Ilija Djokovic.

Alb-violeții au început excelent, 5-0 și 21-14, la prima sirenă. Bihorenii au echilibrat în sfertul secund, dar la pauza mare, gazdele erau în avans, 42-36. Spectacol a fost și în pauzele partidei, cu tombole, aruncări ale suporterilor la coș, cursă de bebeluși și alte surprize puse la cale de organizatori. Oradea a reușit un sfert 3 foarte bun, intrând în avantaj de un punct, iar ultima perioadă a fost dramatică. Fiecare dintre echipe se putea impunea, iar SCM OHMA Mozzart Bet a avut și ultima aruncare, ratată din păcate de Strong, 79-79.

S-a intrat în prelungiri, unde până la urmă banca mai lungă a câștigat… Așadar, Timișoara – Oradea 87-91 și 0-3 la general, însă alb-violeții au câștigat o echipă, publicul și admirația tuturor. Ei vor continua în grupa 5-8, unde se anunță alte partide spectaculoase.

Mark Ogden a contribuit cu 17 puncte și 10 recuperări pentru Oradea, Erick Neal urmându-l cu 16 puncte și 6 pase decisive, iar Donatas Tarolis a avut 12 puncte și 2 recuperări.

Nikola Gajic și Darrion Strong au fost principalii marcatori pentru SCM Timișoara cu 18, respectiv 17 puncte, următorul la acest capitol fiind Igor Kesar (14 puncte, 5 recuperări). Bănățenii au încheiat cu 13/23 din spatele arcului de cerc.

About Author