Categories Fotbal

Destine unite între fotbal și educație intelectuală

Parteneriat între Universitatea din Oradea și FC Bihor

Fotbalul și educația își dau mâna în drumul spre performanță prin cel mai recent parteneriat încheiat în județul nostru. Universitatea din Oradea și FC Bihor au perfectat un acord de colaborare valabil timp de cinci ani. Cele două entități și-au propus ca împreună obiectivele comune să fie mai ușor de realizat. Parteneriatul se dorește a fi unul atât educațional dar și unul care să deschidă o serie de beneficii în plan sportiv.
„Universitatea din Oradea dorește să fie partener și să sprijine astfel toate sporturile reprezentative ale județului. FC Bihor se încadrează în această categorie fiind brandul numărul 1 a Bihorului, din punct de vedere fotbalistic, și care acum luptă să redevină echipa fanion cu care Bihorul să se mândrească. Universitatea din Oradea își dorește fie alături de FC Bihor în demersurile pe care clubul și le-a propus, atât prin promovarea procesului de pregătire și formare fotbalistică, dar și prin sprijinul logistic pentru jucătorii legitimați la FC Bihor care sunt studenți, sau vor deveni studenți la Universitatea din Oradea. Aceștia vor beneficia de facilități identice cu ale sportivilor studenți pe care Universitatea din Oradea îi susține atât la CSU Oradea cât și la FC Universitatea”, a declarant rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr.  Constantin Bungău.
De partea cealaltă, președintele FC Bihor s-a arătat încântat de noul acord: „Am semnat un proiect de colaborare prin care Universitatea din Oradea le oferă jucătorilor legitimați la FC Bihor acces la facilitățile pe care universitatea orădeană le poate oferi studenților. Acest contract de colaborare este un motiv în plus, o atracție în plus pentru jucătorii care vor să vină la FC Bihor. Este un parteneriat care ne ajută mult și care vine în sprijinul nostru. Vom avea acces la infrastructura pe care Universitatea o deține, cu alte cuvinte este un plus din toate punctele de vedere”.
Prin acest parteneriat se poate spune că sportul și cartea pot performa împreună, ducând astfel mai departe o tradiție ce dăinuie în Bihor de zeci de ani.

About Author