Categories Baschet

CS Crișul Oradea în apropierea podiumului

Începând de miercuri, 3 mai, Oradea a fost capitala baschetului juvenil feminin. În colaborare cu Federația Română de Baschet, Ministerul Sportului, CSM și CSU Oradea, CS Crișul Oradea a organizat Turneul Final al categoriei U18 feminin. La startul competiției s-au aliniat cele mai bune opt echipe din țară, prezente la acest turneu în urma etapelor de calificare.
Pornită cu un handicap din cauza accidentării suferite de căpitanul echipei Alexia Ilea, CS Crișul Oradea, clasată pe locul 4 în urma calificărilor, reușește să câștige primele două meciuri în grupă și să își asigure un loc în semifinale. În continuare accidentările curg lanț și echipa este lipsită de trei din cele cinci titulare în jocul pentru medalia de bronz.
Soții Anica, antrenorii echipei ne declară următoarele: “Purtate pe brațe” de un public minunat și motivate să suplinească lipsa colegelor, jucătoarele noastre fac un joc foarte frumos împotriva echipei care pornea ca și favorită. Deși scorul a fost la final în favoastrea echipei din Ploiești, suntem foarte mândri de jucătoarele noastre. Dărâmate atăt psihic cât și fizic din cauza rotației scurte, am văzut dăruire, luptă până la epuizare, ambiție, dorință!
Mulțumim în primul rând d-nei director Peto Dalma Csilla și d-lui Romeo Tulkoș, consilier sportiv pentru încrederea și susținerea acordată, tuturor celor care ne-au sprijinit de-a lungul acestui turneu, colaboratorilor, sponsorilor, publicului prezent zilnic la sală. A fost un eveniment reușit din toate punctele de vedere, echipele participante, staff-ul FRB, părinții și susținătorii celorlalte echipe sosiți din toată țara exprimându-și mulțumirea față de organizare.
Salutăm prezența în sală a d-nei presedintei FRB Carmen Tocală și d-lui Cătălin Burlacu, manager general.
Efortul comun al echipei a fost rasplătit cu clasarea pe locul 4 la acestă competiție, iar două jucătoare ale CS Crișul Oradea au obținut premii speciale: Natalia Ene -cea mai bună pasatoare și Ariana Moldovan – cea mai de perspectivă jucătoare.
1. Bughiu Ioana Alexandra
2. Buștean Ioana Iasmina
3. Condurache Daria
4. Ene Natalia Silvia
5. Făgărășanu Alice
6. Ganea Arianna Kira
7. Huciu Iulia Antonia
8. Ilea Alexia Maria- căpitan
9. Jurcan Ingrid
10. Mardale Sânziana
11. Moldovan Ariana Maria
12.Nedelcu Ilisie Georgiana
13.Papp Anna
14. Roșu Diana
15. Urian Briana Maria

About Author