Categories Polo

Finaliști la două sporturi de echipă importante!!!

CSM Oradea are din nou două echipe calificate în finala Campionatelor Naționale ale României. În sezonul competițional 2022/23 se întâmplă pentru a 6-a oară în istorie când două secții ale clubului avansează în ultimul act. De fiecare dată echipele de polo pe apă și baschet au jucat finala întrecerilor naționale la nivel de seniori masculin.

Prima astfel de situație s-a consemnat în urmă cu nouă ani, adică în 2014. Echipa de polo a câștigat titlul național, iar cea de baschet a pierdut în meci decisiv.

Doi ani s-a târziu, în 2016, echipa de baschet a devenit campioană a României, iar cea de polo s-a clasat pe locul 2. Această situație s-a repetat în 2018 și 2019.

Ultima dată când CSM Oradea a disputat finala cu ambele echipe s-a întâmplat în 2021. Atunci ambele au fost învinse în ultimul act, devenind vicecampioane.

În 2023, CSM Oradea joacă finala Ligii Naționale de baschet masculin, precum și pe cea a Superligii Naționale de polo pe apă. Se anunță confruntări atractive, în compania echipelor care dețin titlurile naționale în cele două discipline.

Echipa de polo pe apă susține cea de-a 16-a finală de campionat național din istorie, având nouă titluri în palmares.

Echipa de baschet susține cea de-a 6-a finală de campionat național din istorie, având trei titluri în palmares.

About Author