Judo-ul juvenil orădean se face remarcat la Arad

De câteva zile s-a încheiat la Arad, Campionatul National de judo dedicat copiilor Under 15 si Under 13. La aceasta competitie sportivul Banoi Ayan, legitimat la LPS CSS “Bihorul” Oradea, a reusit sa obtina locul 3, respectiv medalia de bronz in cadrul categoriei -50 kg U13. Ayan a obținut 3 victorii si o infrangire ( in fata campionului categoriei).
Nivelul acestei competitii a fost foarte ridicat. La U15 au participat 93 de cluburi din tara, 389 de sportivi ( 139 feminin si 250 masculin). La U13 au participat 88 cluburi, 353 de sportivi ( 140 feminin, 213 masculin). Au fost multe meciuri spectaculoase, unele dramatice, pline de rasturnari de situatie.
Din echipa noastra as mai vrea sa remarc evolutia sportivilor Bejan Eduard, Bodea Kevin, Gruie Ionut, Ciolos Sofia, care s-au luptat destul de bine, dar lipsa de experienta si-o spus cuvantul. Prestatie buna a avut si Ticarat Paul, care la prima lui participare la Campionatul National, in cadrul categoriei -38 kg U13 a obtinut 3 victorii si 2 infrangeri, dar nu a reusit sa urce pe podium.
Acesti judoka sunt antrenati de Goncearenco Alexandru, Ianc Olimpia si Mateas Andreea.
In data de 03 Iunie, acesti copii vor participa la concurs international “ CUPA BIHORULUI”, care va avea loc la sala sporturilor “Antonio Alexe” din Oradea. La aceasta competitie, organizata de ACS CHAMPIONS ORADEA, LPS ORADEA, CSM ORADEA SI DIRECTIA DE SPORT SI TINERET, vor participa peste 400 de sportivi din romania si din strainatate.

About Author