Povestea sportului spunsă la ceas de sărbătoare ortodoxă

De câteva zile bune s-au încheiat ultimele competiții oficiale în care au fost implicate echipele bihorene. CSM-ul a pierdut finala la bacshet, FC Bihor a fost eliminată prematur în barajul de promovare în Liga a 2-a. Optimismul era destul de mare în ambele tabere iar dezamăgirea a fost și mai mare. În special la fotbal…

Dacă la baschet am luptat de la egal la egal cu o echipă din Cluj cu un buget mult mai mare la fotbal ne-au scos o gruparea mult mai modestă. Nu este o noutate. Problema este alta.

Nu există niciun progres în sportul bihorean al ultimelor sezoane. Să nu mai vorbim de polo unde exact când așteptările erau mari, a venit așa un duș rece care ne-a pus pe gânduri. Oare merită investit în acest sport care nu aduce mari satisfacții și care poate cu jumătate din bani aduce același rezultat.

Din păcate sunt singurul care o spun răspicat, nimeni dar absolut NIMENI nu își asumă genul asta de nereușite. Nu înțeleg de ce nu se iese public cu o declarație, analiză sau o scuză plauzibilă în condițiile în care rezultatele sunt mult sub așteptări.

Până când vor putea să fugă de responsabilitate și până când la Oradea sportul nu este în prim plan prin rezultate. S-au făcut și se vor face investiții în sport, dar trebuie analizate și rezultatele. E normal să ai proiect de stadion când echipă este într-un anonimat cvasitotal, sau e normal să renovezi ani de zile bazinul iar în circuitul internațional pur și simplu nu contezi.

Nu sunt eu atotștiutorul, dar o strategie pe termen mediu sau lung nu există. Să vorbim de baschet cu președintele este absolut normal, dar la alte sporturi, vezi handbal sau polo nu există subiect și interes. Cu toții spun că nu se bagă bagi, nu se fac investiții.

Povestea asta cu bani puțin sa faci sport de calitate nu ține. Vrăjeala aplicată în special la fotbal, mai stai un an cu salariu mic, vedem ce va fi la anul este o definiție a prostiei. Vrei performanță, fă investiții adu jucători de valoare peste nivelul lotului și atunci poți să ai și pretenții. Dar nu suntem noi în măsură să dăm sfaturi. Sunt oameni plătiți să ia msăuri.

Ne mai mințim încă un an, începem din nou așa cu un buget rezonabil în toate sporturile iar pe măsură ce trece timpul în mărim. Dar repet, oare până când…

About Author