Categories Polo

CSM Oradea apelează la un centru cu experiență internațională

Petar Velkic este noul jucător al echipei de polo pe apă CSM Oradea. Originar din Serbia, în vârstă de 25 ani, acesta se află la primul angajament în România. Născut pe data de 17 Aprilie 1998, Petar Velkic evoluează pe post de centru. El măsoară 1.88 metri.

Născut la Belgrad, Petar a început să practice jocul de polo alături de Partizan Belgrad, fiind un produs al celebrului club din capitala Serbiei. El a evoluat pentru echipa din Sabac între 2017 și 2021, cucerind atât titlul de campion, cât și cupa națională ale Serbiei.

În 2021 s-a întors la Partizan, pentru ca un an mai târziu să semneze primul angajament în afara granițelor țării natale. Velkic a jucat în sezonul competițional 2022/23 pentru Canottieri Ortigia Siracusa, echipă alături de care a evoluat în campionatul Italiei, precum și în cupele europene, oprindu-se în optimile de finală ale LEN EuroCup. De asemenea, s-a clasat pe locul 3 în campionatul național al Italiei.

Velkic a fost component al echipei naționale a Serbiei la nivel juvenul. El a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de juniori – ediția 2017, găzduite chiar la Belgrad. De notat că Petar face parte din lotul lărgit al actualei echipe naționale a Serbiei.

Iată ce a declarat Velkic la semnarea contractului cu CSM Oradea:

„Sunt extrem de fericit și foarte mândru că voi juca pentru CSM Oradea în următorul sezon competițional. Este prima mea experiență în România. Sunt optimist în ceea ce privește adaptarea mea la echipă, la modul de lucru al antrenorilor și la noii mei colegi. Știu că România este o țară foarte frumoasă și primitoare. Sunt încrezător că mă voi simți bine aici. În ceea ce privește obiectivele echipei, atât pe plan intern, cât și internațional, vom face tot ce depinde de noi pentru a reuși cele mai bune rezultate posibil, astfel încât să ne atingem obiectivele.„

Noul jucător al CSM Oradea vine să acopere locul lăsat vacant de către Silvian Colodrovschi, sportiv ce a optat să încerce o nouă provocare în carieră. Astfel, îi urăm mult succes în continuarea activității competiționale. Velkic va juca pe post de centru alături de Levente Vancsik.

About Author