Progresul vine muncind, identitatea clubului se dezvoltă

În urmă cu câteva zile secția de polo a CS Crișul Oradea organiza o conferință de presă în care era făcută public o analiză echilibrată a activității pe toate palierele. Față de sezonul trecut, CS Crișul și-a dublat practic sportivii ajungând să fie legitimați în cadrul clubului 494 de sportivi iar bugetul a fost mărit de la 320 000 ron, la 540 000 ron.

Aproape 2/3 din buget este cheltuit cu cele opt echipe de polo, dintre care șase de băieți și două de fete. De asemenea colaborarea cu CSU Oradea a adus un plus la capitolul cheltuieli, echipa fiind susținută cu banii de la clubul universitar.

Față de anii trecuți a existat un progres vizibil la unele categorii de vârstă, plus că s-au dublat sportivii convocați la lotul național, dar mereu, MEREU uită să se spună un lucru esențial. Politica clubului este una de formare a valorilor. O politică destul de ok la prima vedere dar care pe viitor ar putea să facă pasul pres ceva mai bine. Aici vorbim de plan internațional.

Clubul Crișul nu contează sub nicio formă pe plan internațional. La nicio categorie de vârstă și la niciun sport. Contribuția lor la loturile naționale pe ici pe colo, nu contează. De aici și concluzia că ne mulțumim cu puțin și că la nivel național în special la copii și juniori ne facem că facem performanță.

Unele secții sunt de-a dreptul ridicole prin rezultatele obținute în condițiile în care au normă întreagă, respectiv antrenori plătiți de ani de zile, poate nu unu și chiar doi dar rezultatele comparativ cu adversarii sunt modeste Normal că atunci când ai pretenții trebuie să oferi și condiții, dar la ora actuată CS Crișul nu poate să facă acest lucru la fiecare secție în parte. Așa că fiecare își desfășoară un anumit tip de activitate în funcție de posibilități. Fiecare sport cel puțin în ultimii doi ani a avut ușa deschisă pentru a se reorganiza la CS Crișul binențeles în anumite condiții. Schimbările din vârful sportului românesc mai devreme sau mai târziu va afecta bugetului clubului, iar unele secții atașate, așa de dragul de a te chema Crișul, se vor desființa.

About Author