Categories Fotbal

Perspectiva interesantă la o primă radiografie

Fotbaliştii echipei de fotbal fanion a judeţului Bihor au revenit din vacanţă miercuri, când, la Stadionul „Iuliu Bodola” au avut programată reunirea, în vederea începerii pregătirilor pentru noul sezon competiţional, 2023-2024.
La prima întâlnire cu staff-ul au fost prezenţi 32 de jucători, dintre care 12 au reprezentat noutăţi faţă de stagiunea anterioară.
Cu această ocazie lotul de jucători a putut face cunoştinţă şi cu nou preşedinte, George Tătar, cel care, în cadrul unei conferinţe de presă, a avut şi prima declaraţie în faţa jurnaliştilor.
„Am găsit aici oameni profesionişti, care au lucrat foarte bine până acum şi care sunt devotaţi pentru acest club. Împreună cu ei, îmi doresc să facem o echipă bună. Eu îmi propun ca să creştem valoric de la an la an, să obţinem rezultate care să-i mulţumească pe spectatori, iar în ceea ce priveşte obiectivul sportiv, ne propunem să facem o echipă competitivă, cu care să ne batem de la egal la egal la barajul de promovare, cu orice echipă. De asemenea, ne propunem să formăm echipa, preponderent, din jucători bihoreni, formaţi de către noi, sau readuşi acasă, jucători bihoreni de valoare”, a precizat noul preşedinte al clubului FC Bihor Oradea.

Se continuă cu acelaşi staff tehnic
George Tătar a reconfirmat staff-ul tehnic, care rămâne acelaşi faţă de sezonul precedent, cu Florin Farcaş – antrenor principal, Dorin Mihuţ – antrenor secund, Bogdan Guler – preparator fizic, Vlad Gheţe – antrenor cu portarii şi Mihai Cherman – fiziokinetoterapeut.
Conform preşedintelui, bugetul pentru noul sezon competiţional va ajunge la o valoare de 750 – 800 de mii de euro, din care Primăria Municipiului Oradea va asigura 350 de mii de euro, iar Consiliul Judeţean Bihor 100 de mii de euro. Restul fondurilor vor fi atrase din mediul privat. Tocmai de aceea, George Tătar a făcut un apel şi sponsorilor să se alăture actualului proiect al clubului FC Bihor, care „este un proiect pe termen lung şi pe care dorim să-l clădim pe o bază solidă”.
„Ştiu că în sufletul multor suporteri de-ai noştri încă se simte dezamăgirea pentru faptul că nu am reuşit să facem mai mult la baraj în sezonul trecut. Asta înseamnă că nu am reuşit să trecem pragul maturizării şi încrederii a ceea ce înseamnă un joc decisiv. Tocmai de aceea am încercat anul acesta competiţional să aducem un suflu nou, să fim mult mai încrezători în ceea ce înseamnă maturitatea şi responsabilitatea în lotul nostru şi cred că tot ceea ce am ales pentru noi, pentru echipă, este un plus de calitate şi experienţă pentru a atinge cel puţin pragul pe care l-am atins anul trecut. Sigur însă că de această dată ne dorim ceva mai mult”, a precizat şi antrenorul Florin Farcaş, în faţa jurnaliştilor, într-o conferinţă de presă care a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a clubului.

Şase jucători noi au semnat deja contractele cu clubul
De altfel, cu acest prilej, fanii echipei au putut face cunoştinţă, prin intermediul transmisiei şi cu cei şase jucători care au venit şi au semnat deja cu FC Bihor. Este vorba despre Alexandru Sorian, Sergiu Bactăr, Florin Chitaş, Vadim Calugher, Alexandru Stoian şi Mihai Pânzariu.
„Mă bucur că am revenit la FC Bihor, aici unde îmi doresc o promovare în acest sezon. Astfel, obiectivul meu este obiectivul comun al echipei, adică promovare”, a spus Alexandru Sorian, jucător în vârstă de 31 de ani, care evolueză pe postul de mijlocaş central şi a venit liber de contract de la Lotus Băile Felix.
„Mă bucur să ma alătur echipei, este un colectiv unit, este o organizare foarte bună şi mă bucur că am făcut pasul în faţă. Îmi doresc să fim acolo unde trebuie să fim, adică într-o ligă superioară”, a declarat şi Vadim Calugher, jucător în vârstă de 27 de ani din Republica Moldova, care are peste 130 de jocuri în prima ligă din campionatul din Moldova, evoluează pe postul de mijlocaş central şi vine de la SCM Zalău, unde a evoluat ultima dată.
Unul dintre cei doi jucători aduşi de la fosta campioană CFR Cluj este fundaşul stânga Alexandru Stoian, în vârstă de 19 ani. „Mă bucur să fac parte din acest proiect, îmi doresc să avem rezultate cât mai bune, să bucurăm oamenii din acest oraș. Este un colectiv frumos, cu oameni faini, mă bucur că au încredere în mine și sper să facem lucruri cât mai bune”, a spus şi Alexandru Stoian, cel are a fost împrumutat anul trecut de clujeni la Minaur Baia Mare.
Tot de la CFR Cluj a venit şi portarul Mihai Pânzariu, tot de 19 ani. „Este un colectiv frumos. Cât despre mine, sper să rămân cu același spirit de campion, să fiu sănătos și să mergem înainte. FC Bihor este un club foarte mare, cu tradiție, dintr-un oraș mare, de aceea ne propunem să bucurăm oamenii de aici prin ceea ce facem noi pe teren”, a transmis Pânzariu.
În vârstă de 24 de ani, mijlocaşul lateral Florin Chitaş a revenit la echipa orădeană, după ce anul trecut a evoluat în Liga a II-a cu Minaur Baia Mare. „Mă bucur că m-am întors înapoi, am venit cu gândul să promovăm și sper să ne bucurăm la final de sezon. Sunt ambitii mai mari acum, toată lumea îşi dorește să joace, să câştigăm şi să promovăm”, a precizat şi Chitaş.
În fine, cel de-al şaselea jucător nou legitimat deja de FC Bihor în această vară este Sergiu Bactăr. El a crescut la Centrul de Copii şi Juniori al clubului orădean, dar a ajuns să joace ulterior şi la CSA Steaua, iar ultima dată a fost la Gloria Bistriţa. „Mă bucur foarte mult că am revenit la echipa de unde am plecat. Mă bucur ca toți m-au primit cu brațele deschise, inclusiv grupul. Sper la final să obţinem promovarea”, a spus şi Sergiu, ajuns acum la 27 de ani, cel care evolueză pe postul de fundaş central.

Alţi jucători în probe
În afară de cei şase, noutăţiile reunirii lotului echipei FC Bihor i-a mai cuprins şi pe jucătorii reveniţi după împrumutul de la Victoria Carei, Raul Ardelean şi Patrick Popovits. De asemenea, în probe se mai află portarul Mihnea Korbl (născut în 2005 şi venit de la Concordia Chiajna), Sebastian Tirla (de la Metalurgistul Cugir), Emanuel Dat (jucător bihorean, care a trecut pe la mai multe echipe precum CFR Cluj, CSM Reşiţa sau CS Mioveni, cu care a jucat în prima ligă) şi Stephane Passi (atacant în vârstă de 27 de ani, venit de la Unirea Constanţa).
De asemenea, la reunire au fost prezenţi şi doi juniori născuţi în anul 2008, care provin din cadrul Centurlui de Copii şi Juniori al clubului, Stelian Bohus şi Denis Mihuţ.
La capitolul plecări se consemnează despărţirea de Adrian Popa şi Constantin Roşu, fotbalişti care şi-au încheiat contractul cu FC Bihor şi care nu a mai fost prelungit, respectiv Răzvan Pop şi David Lupşe, care şi-au reziliat contractul cu clubul orădean.
Jucătorii Andrei Gheorghiţă şi George Cherman se afle în probe la echipa recent promovată în prima ligă Politehnica Iaşi, cele două cluburi fiind în discuţii pentru un transfer al lor.

Vor fi opt meciuri amicale
După întâlnirea din vestiar cu staff-ul tehnic şi noul preşedinte, jucătorii echipei orădene au ieşit pe terenul Stadionului „Iuliu Bodola”, unde au susţinut primul antrenament pentru noul sezon, unul uşor, de readapatare la efort.
Conform antrenorului princial Florin Farcaş, echipa orădeană se va pregăti pe plan local, la Stadionul „Iuliu Bodola”, nefiind necesar un cantonament de vară la acest nivel al Ligii a III-a.
Meciurile amicale vor începe pe 15 iulie, când FC Bihor va juca acasă cu Victoria Carei. Apoi, săptămânal, seria partidelor de verificare vor continua cu adversari precum: Ripensia Timişoara (19 iulie), Viitorul Cluj (22 iulie), CSC Dumbrăviţa (28 iulie), Olimpia Satu Mare (2 august), Poli Timişoara (5 august), Phoenix Buziaș (11 august) și CS Diosig (19 august).

Au fost prezenţi şi suporterii la reunire
De menţionat că la reunirea din acest sezon a echipei a venit şi un grup de suporteri, care au şi creat atmosferă, au aprins fumigene și au încurajat echipa, atunci când jucătorii au intrat pe teren. De asemenea, au afișat bannere.

Lotul de jucători al echipei FC Bihor la reunirea din noul sezon competiţional: Eduard Nergheş, Radu Bob, Mihai Pânzariu (venit de la CFR Cluj) şi Mihnea Korbl (Concordia Chiajna) – Marius Hosu, Tiberiu Serediuc, Andrei Gal, Ricardo Farcaş, Andrei Moga, Loren Ioviţă, Alexandru Popa, Flavius Drăgan, Călin Jurj, Sergiu Jurj, Andrei Hosu, Daniel Stan, Sergiu Bactăr (Gloria Bistriţa), Florin Chitaş (Minaur Baia Mare), Raul Ardelean (revenit de la Victoria Carei), Răzvan Săutiuţ, Patrick Popovits (revenit de la Victoria Carei), Sebastian Tirla (Metalurgistul Cugir), Andrei Chindelea, Vadim Calugher (SCM Zalău), Răzvan Gunie, Alexandru Stoian (CFR Cluj), Alexandru Sorian (Lotus Băile Felix), Emanuel Dat, Stephane Passi (Unirea Constanţa), Ionuţ Ban, Stelian Bohus şi Denis Mihuţ.

About Author