Categories Tenis

Mircea Drăgoi rămâne la fel de consecvent!!!

TENISUL PENTRU TOȚI
Tenis prin voluntariat
Motto: ”Practicarea tenisului are efecte pozitive asupra sănătății copilului și a încrederii acestuia. Tenisul îmbină rigoarea tehnică cu imaginația, fiind un sport al preciziei și al surprizei dar, mai mai ales al bucuriei de joc.” (Revista Tenis Partener)
Asociația Sportivă Tenis Club Voința Vadu Crișului-Șuncuiuș organizează, pe perioada verii, cursuri gratuite de tenis pentru copii, adulți, persoane cu dizabilități, persoane în cărucioare. Încercăm, în felul acesta , să dăm o mână de ajutor copiilor din familii cu venituri modeste, care nu își pot permite să plătescă chiria unui teren de tenis sau un antrenor. Probabil că sunt mulți copii sau chiar persoane adulte care și-ar dori să învețe acest frumos și spectaculos sport dar, din cauza lipsurilor se văd nevoiți să renunțe. Avem experiența voluntariatului în tenis, când, în urmă câțiva ani, opt tehnicieni ai Clubului Sportiv Voința Oradea au predat asemenea cursuri gratuite pe cele zece terenuri ale clubului. Tot pe baza voluntariatului s-au desfășurat și proiectele ”Tenis în comune și sate din Bihor”, ”Primii pași în tenis”, sprijinite de către Consiliul Județean Bihor, prin care zeci de copii din comunele: Vadu Crișului, Șuncuiuș, Rieni,Tileagd, Țețchea, Tinca, Tămășeu au deprins, în acest fel, tainele sportului alb. Tot la clubul orădean am văzut, pentru prima dată meciuri de tenis între persoane în cărucioare la inițiativa domnului Nemes.
În cadrul cursului se vor învăța:
• Elemente din școala alergării și săriturii;
• Loviturile de bază din tenis: forehand, backhand, voleul, serviciul;
• Noțiuni din regulamentul jocului de tenis;
• Susținerea unui meci.
Partenerii acestui proiect sunt:
• Federația Română de Tenis;
• Primăria Comunei Lunca;
• Asociația Sportivă Tenis Club Voința Vadu Crișului-Șuncuiuș;
• SC Flodor Transcom SRL
Lista partenerilor acestui proiect este deschisă și ne-am bucura să fim contactați de persoane sau firme care să sprijine aceste inițiative, cea mai mare răsplată find zîmbetul unui copil care pășește pentru prima oară pe un teren de tenis. De asemenea, așteptăm ca și alți antrenori sau preparatori să ne contacteze pentru ca desfășurarea cursurilor să fie cât mai plăcută și completă. Poate că fiecare technician ar trebui să acorde o ședință de pregătire gratuită pe săptămână celor cu venituri modeste. Ar fi ca un bilet către mântuire. Iar aici ne învață Brâncuși: ”Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face.” sau Rebreanu: ”Un sportiv adevărat este un cavaler în toate manifestările vieții.”
Cursurile vor începe în data de 17.07.2023 și se vor desfășura în zilele de marți, miercuri și joi la Baza Sportivă Sănătatea Oradea și în zilele de luni și vineri pe terenul sintetic polivalent al comunei Lunca. Înscrieri se fac la telefon 0723391348 – antrenor Drăgoi Mircea-Teodor. Se asigură participanților la cursuri rachete și mingi de tenis oferite de către Federația Română de Tenis.
Mircea-Teodor Drăgoi
P.S. ”Sportul te învață să câștigi în mod cinstit. Sportul te învață să pierzi în mod demn. Prin urmare te învață de toate. Te învață ce este viața.” Ernest Hemingway

About Author