Categories Baschet

CSM-ul și-a găsit în cele din urmă pivot

După mai multe propuneri venite către conducerea CSM-ului, în cele din urmă s-a ajuns la un numitor comun cu un jucător pewntru postul de pivot.

Lennard Freeman (foto) este noul jucător al echipei CSM CSU Oradea. Originar din Statele Unite ale Americii, acesta se află la primul contact cu baschetul românesc. Părțile au convenit asupra unui angajament pentru sezonul competițional 2023/24.

Născut în Washington DC, în vârstă de 27 ani, înalt de 2.03 metri, Freeman evoluează la pozițiile 4-5. El a absolvit cursurile universității North Carolina State și a evoluat timp de patru sezoane pentru Wolfpack în NCAA.

Cariera profesionistă a lui Lennard a demarat în toamna anului 2018. El a semnat cu Final Spor, în cel de-al 2-lea eșalon al Turciei. Aici a avut 28 apariții cu medii statistice de 16.1 puncte, 10.7 recuperări și 1.3 intercepții pe partidă.

A urmat un sezon alături de Belfius Mons Hainaut, în Belgia, acolo unde a bifat 17 prezențe și a reușit medii statistice de 12.1 puncte și 8.6 recuperări pe apariție. Freeman a fost al 2-lea în ierarhia celor mai buni recuperatori și a fost inclus în echipa defensivă a stagiunii în Belgia.

În vara anului 2020, Lennard a fost legitimat de Hapoel Haifa, în primul eșalon baschetbalistic din Israel. Aici a avut 29 apariții în Winner League, cu medii statistice de 10.1 puncte, 8.0 recuperări, 1.1 pase decisive în 24 minute pe partidă. Aici a avut un procentaj de 69% la aruncările de două puncte.

Au urmat două sezoane în Coreea de Sud. În sezonul 2022/23, Lennard Freeman a activat pentru Wonju DB și a bifat 51 apariții, având medii statistice de 9.3 puncte, 8.0 recuperări, 1.1 pase decisive și 0.9 intercepții în 23 minute pe meci pentru 13.8 la eficiență.

Cu o experiență de cinci sezoane la nivel profesionist, la o vârstă optimă pentru un program aglomerat de jocuri, posesor al unei forțe fizice remarcabile, Freeman se alătură CSM-ului în cel de-al 20-lea sezon de existență a secției de baschet.

About Author