Categories Baschet

O primă impresie pozitivă în fața propriilor suporteri

CSM CSU Oradea a învins SCM Timișoara, scor 88-86, într-un meci din presezonul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc joi (31.08), fiind prima disputată de roș-albaștri în actuala formulă. Aproximativ 1.500 spectatori au asistat la prima întâlnire cu baschetul după finala campionatului din sezonul anterior.

Partida a început cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. Roș-albaștrii au avut găsit soluții în faza de atac pe tot parcursul primelor zece minute de joc, marcând 33 puncte, incluzând un buzzer beater semnat Tudor Gheorghe. De notat că Erick Neal a comis două greșeli personale, iar Nijal Pearson a suferit o entorsă pe parcursul primului act, unul încheiat în avantaj de șapte puncte pentru amfitrioni.

Secvența a 2-a a fost echilibrată. Defensiva orădeană a suferit în mod evident. Timișoara a profitat de acest lucru și a preluat conducerea pe tabela de marcaj. Pearson a revenit pe teren după ce a primit îngrijiri la banca echipei. CSM-ul a beneficiat de contribuții la finalizare din partea lui Tarolis, Neal și Nicolescu, iar repriza s-a terminat cu un forcing al gazdelor. Astfel, după 20 minute de joc scorul era de 56-47 în favoarea roș-albaștrilor.

 

Repriza secundă a început așa cum s-a terminat prima, cu o nouă desprindere pentru elevii lui Cristian Achim. Aceștia au înscris primele șapte puncte și au mărit ecartul la 16 lungimi, Donatas Tarolis fiind impresionant la finalizare și prezent mai mereu acolo unde se afla mingea. Timișoara a reacționat și a terminat mult mai bine sfertul al 3-lea, la capătul căruia diferența între cele două protagoniste a coborât la șase puncte.

CSM-ul nu a marcat deloc în primele șase minute din sfertul decisiv. Oaspeții au înscris 11 puncte în succesiune și au trecut în avantaj. Reacția a venit de la Erick Neal, autor a mai multe puncte în beneficiul bihorenilor. Aceștia au venit la conducere, iar pe final Nijal Pearson a completat o prestație completă cu două reușite importante. Tudor Gheorghe a suferit o accidentare spre finalul jocului și nu a mai revenit pe parchet. Timișoara a luptat până la capăt, dar nu a putut să mai revină pe tabela de marcaj.

Erick Neal a avut 19 puncte, 5 pase decisive, Donatas Tarolis a adăugat 17 puncte, 6 recuperări, ia Bobe Nicolescu a terminat cu 11 puncte, 6 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Nikola Gajic a reușit 19 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive pentru Timișoara.

Duminică (03.09), ora 18:00, tot la Arena Antonio Alexe, CSM CSU Oradea primește vizita echipei Szolnoki Olajbanyasz. Intrarea este liberă.

About Author