Categories Atletism

O nouă provocare pentru cei puternici

Budureasa Mountain Running este un concurs de alergare montană organizat de ACS Bihorul Oradea in parteneriat cu Primaria Budureasa si Consiliul Local. Concursul se desfășoară pe un taseu de 16 km cu diferență de nivel de +700 m.

Startul si Finish-ul vor fi deopotrivă în Budureasa, în fața Căminului Cultural.

Traseul parcurge drum de asphalt, drumuri forestiere și poteci turistice, care sunt marcate corespunzător de organizatori înaintea competiției. Traseul concursului poate suferi modificări în caz de vreme nefavorabilă.

Toți participanții sunt obligați să urmeze traseul marcat de organizatori și să respecte îndrumările arbitrilor pe teren.

Înscriere
Înscrierile se inchid în data de 18.09.2023. Nu se fac înscrieri la fața locului.

Participare
La concurs pot participa persoanele care au împlinit 14 ani și sunt apte pentru alergări de anduranță.

Toți competitorii sub 18 ani au nevoie de un acord semnat de un părinte (sau de tutore) în formă scrisă, precum și de o copie de CI proprie și o copie după CI a părintelui/tutorelui.

Sportivii suspendați pentru dopaj nu au drept de participare.

Toți participanții vor semna o declarație pe propria răspundere în care se precizează că au luat la cunoștință regulamentul concursului și faptul, că organizatorii nu pot fi trași la răspundere pentru accidente suferite sau pagube produse.

La ridicarea kitului de start concurentul are obligația să prezinte CI. În cazul neprezentării, organizatorii pot decide retragerea concurentului de la start.

Organizatorii își rezervă dreptul de a retrage de la concurs participanții în stare de ebrietate, paricipanții care se află sub influența substanțelor stupefiante sau sunt în mod vizibil într-o stare precară de sănătate, precum și pe cei care nu au echipament corespunzător!

Categorii
Cross Masculin Open; Cros Feminin Open

Cross Masculin 14 – 34; 35 – 49; 50 – 59; 60+

Cross Feminin 14 – 34; 35 – 49; 50 – 59; 60+

Se premiază doar categoriile la care s-au înscris mai mult de 3 concurenți. În cazul în care într-o categorie sunt mai puțin de 3 concurenți, categoria respectivă va fi comasată cu categoria anterioară de vârstă.

Premii
Se premieaza primele 5 locuri la general masculin si feminin in bani.
La categorii se premieaza primele 3 locuri atat la feminin cat si la masculin,cu diplome,cupe si produse.
Cine intra in clasamentul general open nu mai intra in clasamentul pe categorii

Loc I – 2000 Ron
Loc II – 1500 Ron
Loc III – 1000 Ron
Loc IV – 700 Ron
Loc V – 500 Ron

Înregistrare
Înregistrarea se poate face doar prin webshopul nostru! Se va completa formularul de înregistrare aferent coșului de cumpărături și se va da click pe „Plătesc”. După aceasta, sistemul vă va direcționa către pagina securizată de plată a platformei EuPlătesc, unde va trebui să dați datele cardului bancar necesare plății. Despre plata efectuată cu succes veți primi un email de confirmare și de la EuPlătesc și de la Budureasa Mountain Running.
ATENȚIE: Înregistrarea se validează doar după efectuarea plății taxei de înregistrare!

În cazul plății nereușite, vom șterge și datele de înregistrare! Toți participanții vor plăti taxa de înregistrare de 100 RON.

Modificarea sau anularea înregistrării
În cazul în care un concurent dorește să modifice sau să anuleze înregistrarea, o poate face doar în scris, la adresa budureasarunning@gmail.com În cazul în care concurentul se retrage din concurs, taxa de înregistrarea nu poate fi returnată. Concurentul își poate transfera înregistrarea unei alte persoane pe același traseu, dar intenția trebuie comunicată organizatorilor până la data de 10.09.2023.

Validare
Confirmarea participării se poate face sâmbătă, între orele 14.00 – 20.00 sau în ziua concursului între orele 7.30 – 9.30 la Căminul Cultural Budureasa.

Sedință tehnică
Ședință tehnică se va ține sâmbătă, în data de 23.09.2023 intre orele 19.00 – 19.30 în Căminul Cultural Budureasa și în ziua concursului, în data de 24.09.2023 dimineața la ora 9.00.

Echipament
Echipament obligatoriu:

număr de concurs – din kitul de participare – trebuie purtat până la sfârșitul concursului în loc vizibil: în față pe tricou sau pe pantalonii de alergare
pantofi de alergare cu profil montan
Echipament recomandat

telefon
folie de supraviețuire
pahar propriu, în cazul în care bidonul de apă se poate alimenta mai greu
recipient cu minim 0.5 l lichid ( apă, băutură izotonică, etc.)
geluri sau batoane energizante
În caz de temperaturi joase/ploaie: pantaloni lungi (poate fi pantaloni scurti + jambieră), tricou cu mânecă lungă, foiță sau geacă impermeabilă, buff sau sapcă și mănuși.
Echipamentul obligatoriu poate fi controlat atât în zona de start, cât și pe traseu la punctele ocazionale de control sau la punctele de revitalizare. Lipsa numărului de start atrage după sine retragerea concurentului din cursă. (Vă rugăm să luați în considerare că traseul are un puternic caracter montan, cu diferență substanțială de nivel!)

Startul
Startul va avea loc la ora 11:00.

Concurenții pot intra în zona de start cu 30 de minute înaintea startului, doar prin zona special amenajată.

La intrarea în zona de start organizatorii pot controla echipamentul obligatoriu și bifează prezența concurentului la start. Persoanele care nu se află pe listele oficiale, nu pot intra în zona de start. Concurenții care figurează pe listele de start, dar nu confirmă prezența în zona de start, nu vor intra în clasamentul oficial.

În cazul în care un concurent întârzie și nu ia startul oficial, are posibilitatea de a porni la cursă timp de încă 10 minute, doar după ce intră în zona de start și îi este confirmată prezența de către organizatori. Concurenții care pornesc la cursă după acest interval de 10 minute, nu vor apărea în clasamentul oficial.

Puncte de control si puncte de revitalizare
Pe traseu vor fi amplasate două puncte de revitalizare bine marcate. La punctele de revitalizare concurenții vor găsi apă, băutură izotonică, răcoritoare, fructe, etc.

Suporteri / Ajutor
Susținătorii pot fi pe traseu doar în cazul în care respectă regulile de circulație, nu îngreunează sub nici o forma înaintarea concurenților de pe traseu și acceptă îndrumările organizatorilor și ale arbitrilor de teren.

Nici un ajutor venit din exterior nu este permis, doar la punctele de revitalizare sau în caz de accidentare. Concurentul ajutat în alte modalități va fi penalizat!

Concurenții se pot ajuta reciproc oriunde pe traseu, sub orice formă, inclusiv cu echipamentul obligatoriu dacă este cazul.

Este interzisă asistența concurentului din sau de pe orice vehicul!

Limita de timp
Limita de timp este de 4 ore de la start.

Descalificare
Organizatorii își rezervă dreptul de a opri concurenții pe traseu în cazul în care:

concurentul a pierdut numărul de start sau nu-l poartă în loc vizibil
nu se opresc la solicitarea organizatorilor sau a arbitrilor de teren.
scurtează traseul
concurenții folosesc vehicule sau alte mijloace de transport
concurenții primesc ajutor exterior (în afara ajutorului în caz de accident) altundeva decât zonele de revitalizare
concurenții care lasă în urmă echipamente sau deșeuri/ambalaje de orice fel
concurenții dopați
concurenții cu comportament agresiv (cu colegii, cu voluntarii, cu organizatorii sau cu localnicii)
concurenții au depășit timpii limită
În cazul în care concurentul este oprit pe traseu și nu-și poate continua concursul, organizatorii nu pot fi obligați la returnarea taxei de participare!

Abandon
În cazul în care un concurent este nevoit să abandoneze cursa, acesta o poate face la cel mai apropiat punct de revitalizare, unde va fi îndrumat mai departe de organizatori. În cazul în care dorește să continue cursa, oranizatorii vor prelua numărul de concurs și concurentul poate continua cursa doar pe propria răspundere. În acest caz însă, organizatorii nu mai garantează asistența la punctele de revitalizare. În astfel de cazuri, concurentul va fi înregistrat pe lista de finisheri doar până la punctul intermediar și nu va primi medalie de finisher.

Alte reguli
Traseul concursului străbate sau chiar urmează drumuri asfaltate, pe care circulația rutieră nu este oprită. Toți concurenții sunt obligați să respecte regulile de circulație! Menționăm că în zonele respective circulația este foarte mică.

Pe traseu, organizatorii vor plasa un punct fix de prim ajutor în centrul competițional.

Conform declarației pe propria răspundere semnată de participanți, organizatorii nu pot fi trași la răspundere în cazul accidentării de orice fel a unui concurent.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul în caz de condiții meteorologice nefavorabile sau în cazul în care calitatea traseului este necorespunzătoare. Această modificare va fi anuntată cel târziu la ședința tehnică cu o zi înaintea concursului. Traseul modificat va fi marcat corespunzător!

În momentul înregistrării la concurs participanții își dau acordul ca fotografiile sau materialele filmate cu ocazia competiției să rămână proprietatea intelectuală a organizatorilor cu toate drepturile care decurg din acest fapt.

Contestații
În cazul în care un participant dorește să depună contestație, o poate face pentru o taxă de 300 RON, dar nu mai târziu de premierea oficială. Contestația se soluționează în maxim 1 oră de la depunere. În cazul în care contestația se admite, persoana reclamantă va primi înapoi taxa de contestație.

About Author