Categories Baschet

Infrângere dureroasă și eliminare din Cupa României

Parcă niciodată orădenii nu au arătat atât de modest în debutul de sezon. Un meci pe care trebuie să-l uităm cât mai repede în fața rivalilor din Cluj. Echipa încă nu este la un nivel ridicat, banca nu a venit cu soluții iar loc de concluzii nu se pot trage. Criticile constructive pot aduce doar o mobilizare în condițiile în care mereu, mereu se caută alibi când sunt înfrângeri.

Înfrângerile fac parte din joc, doar la unele sunt extrem de greu de digerat, iar atitudinea ar trebui să fie alta. Nu mai căutați scuze încă de dinaintea jocului, mentalitate românească că uneori joacă și bugetul. Nu este chiar așa, toată lumea știe că unele decizii ale arbitrilor sunt influențate de cei puternici, doar că rolul nostru este să demonstrăm că se poate și în condițiile în care ne depășit statutul.

CSM CSU Oradea a deschis noul sezon competițional în baschetul masculin românesc cu o re-editare a finalelor de Liga Națională și Cupa României din sezonul trecut. Roș-albaștrii au fost învinși de U-BT Cluj-Napoca, scor 67-87, într-un meci contând pentru Grupa B în faza de calificare a Cupei României – ediția 2023/24.

Jocul a demarat cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. Echilibrul a fost prezent pe tabela de marcaj în primul sfert al întâlnirii. Cele două echipe s-au succedat la conducere, însă U-BT a înscris ultimele opt puncte ale acestei perioade de joc. Scorul la prima pauză a fost de 20-15 în favoarea clujenilor.

Formația de pe Someș a controlat secvența a 2-a. CSM-ul a avut dificultăți prin intrarea în rotație. De asemenea, U-BT Cluj a dominat lupta la recuperare și s-a desprins la peste 15 puncte. Erick Neal a terminat repriza cu mai multe momente impresionante în atac și a echilibrat situația pe tabela de marcaj, scor 41-34, după 20 minute, pentru formația clujeană.

Repriza secundă a fost controlat de echipa vizitatoare. Aceasta a reușit un forcing chiar în deschiderea sfertului al 3-lea și s-a desprins pe tabela de marcaj. Ecartul a continuat să urce, trecând de 20 puncte în condițiile în care unitatea a 2-a a formației de pe Someș a impresionat. CSM-ul nu a reușit să pune presiune pe echipa adversă, jocul fiind controla de U-BT până la finalul jocului.

Erick Neal a totalizat 23 puncte, Donatas Tarolis a adăugat 13 puncte, 5 recuperări, iar Kris Richard și Bobe Nicolescu au terminat cu câte 10 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, DJ Seeley a reușit 18 puncte, iar Bryce Jones a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări pentru U-BT Cluj-Napoca.

Următorul meci al CSM CSU Oradea este programat duminică (17.09), cu începere de la ora 19:00, tot la Oradea Arena. Adversar este Dinamo București.

About Author