Victorie categorică și calificare in extremis pentru roș-albaștri

Victorie categorică și calificare in extremis pentru roș-albaștri

CSM CSU Oradea s-a calificat la turneul final de Cupa României la baschet masculin – ediția 2023/24. Roș-albaștrii au învins Dinamo București, scor 121-39, în cursul serii de duminică (17.09), la Oradea Arena, în prezența a 2.800 spectatori.

Roș-albaștrii au început cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. Formația orădeană a avut o dispoziție de joc remarcabilă și a etalat un nivel de apărare foarte bun. Acesta a alimentat atacul, tranziția ofensivă și circulația mingii fiind aspecte ce au dus scorul la 30-6 după zece minute de joc, respectiv la 56-14 la jumătatea întâlnirii. De notat că CSM-ul avea 76% la aruncările de două puncte după 20 minute.

Repriza secundă a început sub aceleași auspicii, CSM-ul forțând să creeze un ecart cât mai mare pe tabela de marcaj. Erick Neal l-a servit în repetate rânduri pe Donatas Tarolis, iar defensiva a continuat să fie productivă. Avantajul a urcat la peste 50 puncte în minutul 25. Jocul a continuat să curgă în favoarea roș-albaștrilor, scorul cu zece minute rămase de jucat fiind de 89-31.

Pe parcursul ultimelor zece minute de joc formația pregătită de către Cristian Achim a mai pus 24 puncte în fața adversarului. Asta în condițiile în care toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj au fost trimiși pe parchet, iar Luca Năstruț a contribuit cu 10 puncte în doar nouă minute jucate. Diferența a trecut de 80 puncte, fiind cea mai mare înregistrată în istoria clubului la un meci oficial.

Donatas Tarolis a totalizat 24 puncte, 5 recuperări în doar 17 minute pe parchet, Cătălin Baciu a adăugat 22 puncte, 9 recuperări, Lennard Freeman a bifat 15 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, Nijal Pearson a terminat cu 15 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, iar Luca Năstruț a avut 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Petar Avlijas a reușit 10 puncte pentru Dinamo București.

Dinamo a fost lipsită la acest meci de pivotul american Sean Evans, precum și de shooterul ex-iugoslav Zarko Djuric. De altfel, echipa din capitală nu a avut om mare la acest meci, de aici rezultând raportul de 70-20 la punctele marcate din spațiul de trei secunde.

CSM CSU Oradea încheie Grupa B cu 1-1 la general și se califică la turneul final de Cupa României din postură de cel mai bine clasat loc 2.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *