Categories Baschet

Victorie categorică și calificare in extremis pentru roș-albaștri

CSM CSU Oradea s-a calificat la turneul final de Cupa României la baschet masculin – ediția 2023/24. Roș-albaștrii au învins Dinamo București, scor 121-39, în cursul serii de duminică (17.09), la Oradea Arena, în prezența a 2.800 spectatori.

Roș-albaștrii au început cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. Formația orădeană a avut o dispoziție de joc remarcabilă și a etalat un nivel de apărare foarte bun. Acesta a alimentat atacul, tranziția ofensivă și circulația mingii fiind aspecte ce au dus scorul la 30-6 după zece minute de joc, respectiv la 56-14 la jumătatea întâlnirii. De notat că CSM-ul avea 76% la aruncările de două puncte după 20 minute.

Repriza secundă a început sub aceleași auspicii, CSM-ul forțând să creeze un ecart cât mai mare pe tabela de marcaj. Erick Neal l-a servit în repetate rânduri pe Donatas Tarolis, iar defensiva a continuat să fie productivă. Avantajul a urcat la peste 50 puncte în minutul 25. Jocul a continuat să curgă în favoarea roș-albaștrilor, scorul cu zece minute rămase de jucat fiind de 89-31.

Pe parcursul ultimelor zece minute de joc formația pregătită de către Cristian Achim a mai pus 24 puncte în fața adversarului. Asta în condițiile în care toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj au fost trimiși pe parchet, iar Luca Năstruț a contribuit cu 10 puncte în doar nouă minute jucate. Diferența a trecut de 80 puncte, fiind cea mai mare înregistrată în istoria clubului la un meci oficial.

Donatas Tarolis a totalizat 24 puncte, 5 recuperări în doar 17 minute pe parchet, Cătălin Baciu a adăugat 22 puncte, 9 recuperări, Lennard Freeman a bifat 15 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, Nijal Pearson a terminat cu 15 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, iar Luca Năstruț a avut 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Petar Avlijas a reușit 10 puncte pentru Dinamo București.

Dinamo a fost lipsită la acest meci de pivotul american Sean Evans, precum și de shooterul ex-iugoslav Zarko Djuric. De altfel, echipa din capitală nu a avut om mare la acest meci, de aici rezultând raportul de 70-20 la punctele marcate din spațiul de trei secunde.

CSM CSU Oradea încheie Grupa B cu 1-1 la general și se califică la turneul final de Cupa României din postură de cel mai bine clasat loc 2.

About Author