Categories Polo

Un nou pas înainte spre performanță

Protocol de colaborare pentru polo-ul oradean între
C.S. Crișul Oradea și CSM Oradea

Luni, 18.09.2023, la sediul Clubului Sportiv Crișul Oradea a fost semnat în premieră protocolul de colaborare pentru polo juniori dintre C.S. Crișul, director Pető Dalma Csilla, și CSM Oradea, director Șerban Sere.
Prin acest act, așteptat de ani buni de lumea poloistică orădeană, se va face următorul pas spre normalitate în ceea ce privește selecția, formarea, pregătirea și promovarea tinerilor orădeni spre înalta performanță.
Parteneriatul de succes dintre C.S. Crișul Oradea și CSU Oradea oferă condiții optime de pregătire și competiționale pentru sportivii orădeni și totodată oferă perspective de dezvoltare atât sportive cât și sociale, iar colaborarea cu CSM Oradea va putea întregi sistemul de lucru în cadrul ramurii sportive polo, pe plan local și județean. Prezenta asociere are ca scop promovarea activităților sportive ale secției de polo, prin colaborarea celor două părți semnatare în ceea ce privește implementarea acțiunilor și activităților din cadrul programului sportiv național. De asemenea, se urmărește furnizarea de condiții organizatorice și materiale adecvate pentru desfășurarea competițiilor sportive, îmbunătățirea performanței sportivilor juniori, deocamdată a juniorilor U17 și U19, dezvoltarea unei noi generații de sportivi de performanță în rândul tinerilor și atragerea unui număr cât mai mare de practicanți.
Această înțelegere implică angajamentul ambelor părți semnatare în implementarea unei politici de marketing eficiente și gestionarea eficientă a resurselor umane și materiale, cu scopul principal de a obține rezultate remarcabile la nivel național și internațional, în conformitate cu regulamentele Federației Române de Polo și regulamentele interne ale celor două cluburi. Acest parteneriat este unul benefic pentru orădeni, începând cu copii din centrul de inițiere CSM Oradea, din centrul de selecție al C.S. Crișul Oradea și CSM Oradea, din centrul de pregătire al juniorilor și junioarelor C.S. Crișul Oradea continuând cu echipa de performanță seniori și senioare CSU Oradea, cu echipa de seniori (Liga 2) C.S. Crișul, cu echipa de seniori de înaltă performanță CSM Oradea și nu în ultimul rând pentru suporterii și consumatorii de polo orădeni.
“Acest protocol pe care știm că foarte mulți orădeni l-au așteptat este un punct de plecare ale unei ideologii comune, de a construi împreună sportul orădean. Unitatea mereu a reprezentat o forță, o calitate și o perspectivă de viitor, iar de acest lucru este nevoie în sport. În sport nu construim ziduri, ci oportunități, pentru a crea o moștenire, un exemplu pentru multe generații și nicidecum o datorie. Tocmai din acest motiv am hotărât împreună cu domnul director Sere, în interesul sportului și al sportivilor practicanți de polo, să ne unim forțele, interesul fiind unul comun, acela de a crește și promova poloiștii bihoreni.” – PETŐ Dalma Csilla, director C.S. Crișul Oradea
„CSM Oradea a militat întotdeauna pentru promovarea valorilor sportive și s-a preocupat de dezvoltarea corectă a copiilor comunității. Parteneriatul între CS Crișul Oradea și CSM Oradea este menit să ofere plus valoare jocului de polo la nivel național. Această disciplină sportivă are o bogată tradiție în Oradea. Ne preocupă prezentul, dar și viitorul. Performanța sportivă s-a ridicat la nivel înalt de-a lungul anilor atât la nivel juvenil, cât și la seniori, jocul de polo fiind unul dintre domeniile cu care orice orădean se poate mândri. Deloc surprinzător dat fiind trecutul strălucit, în acest moment există o puternică emulație în jurul poloului în municipiul Oradea. Beneficiem de un număr remarcabil de copii care practică acest joc și intenționăm să conturăm o echipă puternică la nivelul categoriilor de juniori mari, aceștia fiind aproape să facă pasul către seniori.” – Șerban SERE, director CSM Oradea.

About Author