Categories Fotbal

Chiar dacă au câștigat, prestația nu a fost una convingătoare!!!

După meciul din cupă, jucătorii de la FC Bihor au revenit sâmbătă la campionat şi, deşi, antrenorul Florin Farcaş a efectuat mai multe schimbări în primul 11, roş-albaştrii au reuşit să îşi continue şirul rezultatelor pozitive din actuala ediţie a Ligii a III-a. Astfel, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, orădenii s-au impus cu 3-1 în faţa în ultimei clasate, Avântul Periam.

„Roş-albaştii” au deschis repede scorul, în minutul 10, prin Alex Popa, dar peste opt minute oaspeţii au egalat şi la pauză scorul a fost egal, 1-1. În repriza secundă, tehnicianul Florin Farcaş a efectuat mai multe schimbări, jocul a devenit mai dinamic, ocaziile s-au înmulţit la poarta adversă, iar, pe acest fond, Sergiu Jurj a reuşit dubla, marcând în minutele 64 şi 69.

Schimbări în primul 11

Faţă de jocul cu FCSB, de miercuri, antrenorul orădean a efectuat cinci schimbări în primul 11. Au apărut titulari portarul Bob şi jucătorii Drăgan, Al. Popa, Calugher, Chindlea şi Chitaş.

Prima ocazie a aparţiunt echipei timişene, care în minutul 4 a avut o bună situaţie, prin Viasu, care a scăpat singur, a intrat în careu şi a şutat pe jos la colţul lung, dar puţin pe lângă bară.

FC Bihor a deschis însă scorul în minutul 10, după ce Chitaş a trecut subtil pe partea dreaptă de un adversar, a trimis periculos în faţa porţii, de unde Alex Popa a marcat.

În minutul 15, Andrei Chindlea a şutat de la 15 metri, dar a reţinut portarul. Din păcate, la poarta cealaltă, trei minute mai târziu, Radu Bob a ieşit la marginea careului, a faultat, iar din lovitura liberă executată de Gabriel Mânecan, oaspeţii au restabilit egalitatea. O gafă de proporții a unui portar care atunci când primește șansa de a apăra pur și simplu tinde să iasă în evidență într-un sens negativ, numai de el înțeles. Acest gen de gafe trebuiesc eliminate pe viitor pentru a se evita astfel de situații.

Orădenii au revenit în atac şi au început să pună din nou presiune pe adversar. În minutul 28 roş-albaştrii au ratat două ocazii. Mai întâi, Sergiu Jurj a ratat incredibil din 4 metru cu portarul în faţă, acesta din urmă respingând un şut fără orizont al atacantului orădean.

Apoi, după o centrare de pe dreapta, Ricardo Farcaş a reluat cu capul, dar puţin pe lângă bară.

În minutul 30, Chindlea a trimis puţin pe lângă, după o execuţie cu preluare din unghi. Ultimul şut al reprizei l-a avut Sorian, dar peste poarta lui Gârlea.

Dominare totală în repriza a doua

La pauză antrenorul Florin Farcaş a efectuat două schimbări, iar jocul a crescut în intensitate, cu orădenii dominând categoric repriza a doua. În minutul 51, Alexandru Sorian a reluat cu capul din 8 metri, dar a reţinut portarul. Apoi, în minutul 60, acelaşi Sorian a expediat un şut bun de la 25 de metri, dar a reţinut din nou portarul.

Nu au trecut decât patru minute şi, în minutul 64, după o acţiune frumoasă a bihorenilor, Ioviţă a centrat de pe stânga, Marius Hosu a recentrat cu capul, iar Sergiu Jurj a înscris, tot cu o lovitură de cap.

În minutul 69, Sergiu Jurj a realizat dubla, după ce a primit o minge în careu şi a şutat la colţul lung, învingându-l pe portarul Gârlea.

Ultima ocazie mai periculoasă a jocului s-a consumat în minutul 90, când Andrei Militaru, din 8 metri, a trimis în portar.

Jocul s-a încheiat cu scorul de 3-1, iar FC Bihor ajunge la cel de-al cincilea succes din actuala ediţie a campionatului şi s-a detaşat în fruntea clasamentului Seriei a 8-a. Deși au câștigat, roș-albaștrii nu au convins, unii jucători și-au arăptat limitele, atitudinea unora nu a fost cea corectă, poate de înțeles după ziua de miercuri. Oricum, una peste alta, se pare că unii nu au înțeles că la FC Bihor există o anumită presiune în ceea ce privește rezultatul, iar orice alt rezultat în afară de victorie este considerat un eșec.

„Este o victorie clar meritată, chiar dacă am intrat la pauză cu 1-1, pot spune că am jucat doar la o singură poartă. Nu am avut însă luciditatea şi inspiraţia la ceea ce trebuia să facem în jocul ofensiv, poate şi din cauza faptului că unii jucători au simţit oboseala meciului de miercuri şi atunci gândirea lor a fost înceată şi greoaie, dar, una peste alta, suntem mulumiţi că am câşigat. Dacă eram mult mai atenţi, poate şi scorul era mult mai mare, dar până la urmă cele trei puncte sunt importante”, a declarat, la finalul disputei, antrenorul orădenilor, Florin Farcaş.

FC Bihor Oradea – Avântul Periam 3-1 (1-1)
Au marcat: Alexandru Popa (min. 10) şi Sergiu Jurj (min. 64 și 69) / Gabriel Mânecan (min. 18)
FC Bihor: Radu Bob – Flaviu Drăgan (min. 46 Ionuţ Ban), Alexandru Popa, Ricardo Farcaș – cpt., Loren Ioviță (min. 75 Alexandru Stoian) – Răzvan Gunie, Valer Calugher (min. 57 Marius Hosu) – Andrei Chindlea (min. 46 Andrei Moga), Alexandru Sorian, Florin Chitaș – Sergiu Jurj (min. 75 Andrei Militaru). Antrenor: Florin Farcaș
Avântul: Victor Gârlea – Rareş Mureșan, Armand Popescu, Ovidiu Oancia, Lucas Baeram, Angelo Olteanu (min. 80 Marian Dobricean), Ovidiu Prata (min. 80 Denis Bot), Valeriu Mager (min. 80 Raul Gălățan), Ionuţ Spulber (min. 70 Ralf Kuhn), Gabriel Mânecan (min. 70 Raul Ştefănciuc) şi Andrei Viasu. Antrenor: Răzvan Leucă
Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Ioan Cozorici (Zalău) şi Alexandru Gherman (Timișoara)

În etapa viitoare, FC Bihor va juca în deplasare, pe terenul celor de la ACB Ineu, vineri, 6 octombrie, de la ora 15.

About Author