Categories Baschet

Și-au pierdut intensitatea și luciditatea în partea a doua

CSM CSU Oradea a fost învinsă de BC CSU Sibiu, scor 66-79, în cadrul unui meci din etapa a 2-a în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc miercuri (04.10), la Oradea Arena.

Jocul a demarat favorabil formației orădene. Aceasta a avut soluții în ambele faze ale jocului în condițiile în care a fost lipsită de cei mai productivi jucători. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 22-14 în favoarea roș-albaștrilor.

Oaspeții au reacționat în secvența a 2-a, pe fondul unei rotații mai adânci și cu mai mulți jucători inspirați în ambele faze ale jocului. CSM-ul a reușit să termine prima jumătate în avantaj pe tabela de marcaj, scor 42-35.

Situația s-a schimbat radical în repriza secundă. Formația din Sibiu a avut mai multă prospețime, fiind mai inspirată în ambele faze ale jocului. CSM-ul nu a găsit soluții, grăbind majoritatea acțiunilor de joc. Sfertul al 3-lea s-a terminat cu scorul de 58-50 în favoarea oaspeților.

Ultimul act a demarat în nota de dominare a Sibiului. Ecartul a urcat la 19 puncte, formația din Oradea neavând soluții și a resimțit din plin absențele lui Erick Neal și Donatas Tarolis, probabil cei mai importanți jucători ofensivi ai trupei antrenate de Cristian Achim

CSU Sibiu a fost echipa superioară în ceea ce privește precizia aruncărilor din acțiune, lupta la recuperare și a controlat toate aspectele de natură statistică în acest meci.

Nijal Pearson a totalizat 18 puncte, 4 pase decisive, Kris Richard a adăugat 16 puncte, iar Lennard Freeman a încheiat cu 9 puncte, 11 recuperări pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Yordan Minchev a reușit 18 puncte, 10 recuperări, Monyea Pratt a adăugat 13 puncte, 6 recuperări, iar Rareș Uță a terminat cu 12 puncte, 12 recuperări pentru CSU Sibiu.

CSM CSU Oradea are 0-1 în urma acestui meci în Liga Națională. Următorul joc al roș-albaștrilor este programat pentru miercuri (11.10), ora 17:30, în deplasare, cu SCM U Craiova. Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport și PrimaSport.

About Author