Categories Alte sporturi

Mihuța Karina și Sferle David de la Crișul, Campioni europeni

Recent s-a încheiat Campionatul European de Kempo, desfășurat în Antalya (Turcia), acolo unde din cei peste 70 sportivi români, din echipa națională au făcut parte și sportivii Mihuța Karina și Sferle David, legitimați la Clubul Sportiv Crișul Oradea (director Pető Dalma Csilla).
Cei doi orădeni pregătiți de antrenorul Tulkos Romeo au participat la probele individuale de submission, semi-kempo și full-kempo, acolo unde Mihuța Karina a devenit dublă campioană europeană, câștigând finala probelor de semi și full-kempo, respectiv vicecampioană, medalie de argint la submission, la categoria de junior feminin -60 kg. Karina a fost pregătită de antrenorul Tulkos Romeo, fiind secondat pentru proba de submission de antrenoarea Hanaș Ioana la fel ca și David Sferle, iar pentru full-kempo de către antrenorul Crăciunea Viorel.
Sferle David, a devenit campion european la proba de semi-kempo, respectiv dublu-vicecampion european la submission și full-kempo, în cadrul categoriei de senior masculin +95 kg. Totodată David a participat și la Cupa Intercontinentală Euro-Asia, acolo unde la categoria de senior masculin +95 kg, la proba de fullcontact a obținut medalia de bronz.
Delegația echipei naționale a României de Kempo, a fost condusă de însuși președintele Federației Române de Kempo, dl. Amatto Zaharia. În Clasamentul General pe Națiuni, România a devenit Campioana Europeană, fiind urmat de către țara gazdă Turcia, iar pe locul trei s-a clasat Portugalia. Este de menționat faptul că în luna aprilie a acestui an, la Campionatul Mondial, România s-a clasat tot pe locul I în clasament, devenind astfel Campioana lumii.
“A fost o pregătire lungă și intensă, însă respectând periodizarea cu strictețe și având obiectivele foarte clar definite, fiind vorba de doi sportivi de înaltă performanță, care au înțeles miza acestei pregătiri, am reușit să cucerim cele mai înalte trepte ale podiumului. Desigur pentru anumite probe am solicitat sprijinul de specialitate al colegilor mei, Hanaș Ioana, respectiv Crăciunea Viorel, cu care am putut aduce un plus valoare pregătirii specifice, cărora le mulțumesc și pe această cale.” – Tulkos Romeo, antrenor.

About Author