Categories Fotbal

Topul celor mai mari salarii din lume

Celebra publicaţie Forbes a realizat topul celor mai bine plătiţi jucători de fotbal ai lumii.

Iar rivalitatea dintre Messi şi Ronaldo este la cele mai înalte cote în continuare în ciuda faptului că cei doi ai părăsit bătrânul continentn în 2023. Portughezul este lider cu încasări estetimate de 247 de milioane de euro în acest an. Ajuns la Al Nasr în luna ianuarie, Ronaldo a deschis drumul şi altor jucători importanţi pentru a ajunge în campionatul Arabiei Saudite.

Campionul mondial şi rivalul său, Lionel Messi se află în spatele său însă la mare distanţă. El se va putea lăuda cu un plus în conturi de 128 de milioane de euro la finalul celor 12 luni ale acestui an. La această sumă sunt incluse şi banii proveniţi din publicitate. La fel ca şi Ronaldo (foto), Messi a schimbat şi el echipa după ce în vară i-a expirat angajamentul cu PSG.

Însă nu şi-a dorit să ajungă şi el în zona Golfului Persic preferând varianta MLS şi echipa lui David Beckham, Inter Miami. Podiumul celor mai mari salarii din sportul rege este completat de Neymar. Brazilianul ar urma să strângă 106 milioane de euro pe parcursul întregului an 2023. În urma sa se află francezii Kylian Mbappe şi Karim Benzema.

Şefii nu i-au ascuns salariul
Patronii celor de la Inter Miami nu au făcut un secret din suma pe care i-o plătesc lunar lui Messi ca obligaţie contractuală. Jorge Mas, unul dintre cei care este asociat cu David Beckham la trupa din Florida, a oferit toate detaliile.

 

„În 2019 am început să ne gândim cum îl putem aduce. Messi poate transforma MLS în unul dintre cele mai mari trei campionate din lume. Cred că va dori să își lase amprenta aici. Când se retrage, va avea un procent din acțiunile clubului. Salariul său e cuprins între 50 și 60 de milioane de euro.

A fost nevoie de trei ani, dintre care un an și jumătate foarte intens. Am avut multe conversații cu tatăl său, Jorge. David Beckham nu a vorbit cu Leo decât despre chestiuni legate de fotbal. Contractul celor de la Apple a fost foarte important în finalizarea negocierilor”, a povestit omul de afaceri pentru Marca.

About Author