Categories Alte sporturi

O decizie împărțită naște controverse în lumea boxului

Tyson Fury a fost declarat învingător noaptea trecută, în Arabia Saudită, în meciul cu Francis Ngannou, deși a fost trimis la podea. Britanicul a vorbit în termeni laudativi despre adversarul său.

Tyson Fury l-a înfruntat noaptea trecută pe Francis Ngannou, într-unul dintre meciurile din gala „Battle of the Baddest”. Britanicul a fost aproape de o înfrângere surpriză.
În runda a treia, campionul mondial WBC la categoria grea a fost trimis la podea de adversarul său care era la debutul în box ca profesionist.

 

După cele 10 runde, Fury a fost declarat învingător la puncte, doi dintre arbitri acordându-i victoria (96-93 și 95-94), în timp ce al treilea a notat în favoarea lui Ngannou (95-94).
Britanicul a avut doar cuvinte de laudă la adresa adversarului său, dezvăluind că și-ar dori să lupte din nou împotriva lui, dar „mai târziu”, după ce îl va fi înfruntat pe Oleksandr Usyk.
„Este un luptător al naibii de bun și un boxer mult mai bun decât am crezut că va fi. Este un sportiv incomod și un boxer bun și îl respect foarte mult. Mi-a oferit unul dintre cele mai grele meciuri ale mele din ultimii 10 ani”, a spus Fury.

 

Campionul britanic urmează să se dueleze pentru titlu, în decembrie, cu ucraineanul care deține centurile IBF, IBO, WBO și WBA. Usyk a fost prezent la gala din Arabia Saudită și a rămas surprins de faptul că Fury a fost trimis la podea de Ngannou.

About Author