Categories Baschet

Repetiție utilă pentru următoarele jocuri

CSM CSU Oradea a învins CSM Tîrgu Mureș, scor 96-75, în cadrul etapei a 6-a din Liga Națională de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Partida a avut loc la Oradea Arena în cursul serii de sâmbătă (28.10).

Partida a demarat în formula Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Freeman. Jocul a fost controlat de bihoreni, aceștia începând lansat cu reușite de la mare distanță semnate Neal și Nicolescu. Întregul prim sfert s-a desfășurat în nota de dominare categorică a roș-albaștrilor. CSM-ul a avut 6 intercepții și 11 pase decisive, respectiv 18 puncte marcate după cele zece posesii pierdute de mureșeni. Scorul după zece minute a fost de 32-13.

Sfertul al 2-lea a fost mai echilibrat, formația oaspete reușind să-și regleze problemele în jocul de creație împotriva pressing-ului orădean. Astfel, CSM Tîrgu Mureș nu a mai pierdut nicio posesie. În plus, vizitatorii au marcat de șase ori de la mare distanță în această perioadă de joc, una încheiată nedecis. Astfel, după 20 minute de joc ecartul de la prima pauză s-a păstrat, scorul fiind de 56-37.

Repriza secundă a început favorabil CSM-ului, acțiunile de spectacol fiind prezente în jocul echipei. De altfel, Oradea era la 26 pase decisive după 30 minute de joc. Avantajul maxim a urcat la 25 puncte, însă secvența a 3-a s-a terminat cu o serie de reușite de la mare distanță înscrise de vizitatori. Aceștia l-au pierdut pe Goran Martinic în urma unei lovituri involuntare încasate la cap, dar CSM Tîrgu Mureș s-a apropiat la 73-61 după 30 minute de joc efectiv.

Secvența decisivă a aparținut CSM-ului. Roș-albaștrii au refăcut diferența de peste 20 puncte și s-au apropiat de 100 puncte marcate, având 33 pase decisive într-o primă partidă disputată în formulă completă și cu o rotație adâncă după o lungă perioadă de timp.

Bobe Nicolescu a totalizat 15 puncte, Cătălin Baciu a adăugat 13 puncte, 6 recuperări, Lennard Freeman și Nikola Markovic au avut câte 12 puncte, Toddrick Gotcher a bifat 11 puncte, 4 pase decisive, Erick Neal a livrat 10 puncte, 14 pase decisive, iar Donatas Tarolis a terminat cu 10 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Mladen Jeremic a reușit 21 puncte, 3 pase decisive, 2 intercepții, iar Goran Gajovic a adăugat 14 puncte, 6 recuperări pentru CSM Tîrgu Mureș.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 4-1 la general în Conferința B din Liga Națională. Pentru echipa bihoreană urmează trei deplasări succesive în următoarele zece zile.

About Author