Categories Alte sporturi

Salontanii, campioni europeni la fotbal-tenis

 

Oraşul Famagusta (Cipru) a găzduit ediţia din acest an a Campionatului European de Fotbal-tenis, un număr de cinci sportivi salontani evoluând la turneul continental sub culorile reprezentativei naţionale a României.

Delegaţia ţării noastre conduse de către Frederico Da Luz Tavares (preşedintele Federaţiei Române de Fotbal-Tenis Cluburi şi Asociaţii Judeţene) şi-a confirmat supremaţia, adjudecând toate cele 13 finale programate (seniori, senioare şi U21 mixt).
La campionatul desfăşurat în Cipru, alături de România, au ai concurat şi reprezentativele Ungariei, Slovaciei, Republicii Moldova, Ciprului, Turciei, Azerbaidjanului, Albaniei, Danemarcei, Franţei şi Italiei.

Salontanul Alex Sorean, care şi în acest sezon evoluează în campionatul intern sub culorile formaţiei CSM Slatina (campioana ultimelor trei ediţii) a devenit cvintuplu laureat la Campionatului European, câştigând titlul continental atât în proba de simplu, cât şi la dublu şi triplu masculin, dar şi în proba de dublu şi triplu mixt.

Andreea Neag şi-a trecut în palmares patru medalii de aur, două la senioare, iar alte două la U21 mixt, în proba de dublu şi triplu. În proba de dublu mixt la U21, Marc Bence şi Suciu David au urcat şi ei pe prima treaptă a podiumului, împreună cu Andreea Neag, iar Halasz Daniel şi-a trecut şi el în palmares un titlu european la triplu (U21 mixt), alături de cei trei colegii de la Tengo, Andrea, Bence şi David.

„Aceste rezultate foarte bune obţinute la Campionatul European încununează sezonul 2023 pentru fotbal-tenisul salontan. Chiar dacă performanţele obşinute de Alex vor fi contabilizate de colegii nostri de la Slatina, ne mândrim şi noi cu cele cinci titluri continentale, dar şi cu celelalte medalii de aur care au fost obţinute de sportivii legitimaţi la clubul nostru. Suntem mândri, că oraşul Salonta, figureză ca un reper important în fotbal-tenisul european” – a precizat Vasile Sorean sr., preşedintele şi antrenorul Clubului sportiv Tengo Salonta.

About Author