Nocturca le priește fotbaliștilor bihoreni

Nocturca le priește fotbaliștilor bihoreni

În primul joc pe care l-au disputat în nocturnă în campionat, fotbaliştii de la FC Bihor au obţinut o victorie la două goluri diferenţă, cu scorul de 4-2, marţi seara, la Stadionul Iuliu Bodola, în faţa celor de la Phoenix Buziaş.
Partida, care a contat pentru etapa a 11-a a Seriei a 8-a din Liga a III-a, a fost foarte spectaculoasă, cu şase goluri, din care cel puţin primele două ale orădenilor au fost foarte frumoase, reuşite de jucătorul care a revenit în angrenajul „roş-albaştrilor” bihoreni, după accidentarea avută, Bogdan Vasile.
În prima repriză Bihorul a condus de două ori, dar de fiecare dată a fost egalată şi la pauză s-a intrat cu scorul de 2-2.
În partea a doua, antrenorul Florin Farcaş a efectuat mai multe schimbări, iar în ultimele zece minute orădenii au mai înscris de două ori, prin Alexandru Sorian şi golgheterul Sergiu Jurj.
După partida de vineri din cupă cu Dinamo, tehnicianul orădean Florin Farcaş a făcut câteva schimbări în primul 11, începând jocul cu tinerii Alex Popa, George Cherman şi Andrei Chindlea.

Revenire spectaculoasă pentru Bogdan Vasile
Prima ocazie mai periculoasă a jocului s-a petrecut în minutul 10, când Răzvan Gunie i-a trimis în stânga căpitanului Ionuţ Ban, care a şutat însă în portar. Apoi, în minutul 16, Andrei Chindlea a prins un şut bun de la 17 metri, dar peste poartă.
În minutul 24 FC Bihor a deschis scorul, după ce Bogdan Vasile, jucător care a revenit după o pauză cauzată de o accidentare, a prins un şut bun de la 25 de metri, în stânga portarului, reuşind un gol frumos, îndelung aplaudat de spectatori.
Tot orădenii au continuat ofensiva şi în minutul 30, Ionuţ Ban a şutat de pe stânga, dar pe lângă poartă.
În minutul 36, defensiva formaţiei orădene a fost surprinsă, după ce o centrare de pe dreapta a fost reluată în gol de Alexandru Bădăuţă, cu o lovitură de cap din 6 metri.
În minutul 39, Bogdan Vasile a mai prins un şut bun de la distanţă, dar de această dată pe mijlocul porţii şi goalkeeperul oaspeţilor, Alessandro Lăpădat, a reuşit să reţină. Nu a trecut decât un minut şi în minutul 40, acelaşi Bogdan Vasile s-a încumetat să şuteze de la distanţă şi a făcut-o din nou foarte bine, pentru că a marcat un nou gol spectaculos, de la 23 de metri de poarta echipei din Buziaş, scor 2-1 pentru FC Bihor.
În minutul 45, oaspeţii au avut o ocazie mare, Sergiu Românu a scăpat în careu cu Mihai Pânzariu, dar portarul echipei orădene s-a remarcat de două ori, respingând salvator de fiecare dată.
Totuşi, în minutul 45+2, oaspeţii au izbutit să restabilească din nou egalitatea pe tabelă, după o greşeală în defensiva bihoreană, când Călin Jurj a respins în careu, iar acelaşi Alexandru Bădăuţă a profitat, a intrat în posesia balonului şi a şutat învingându-l pe portarul orădean.
La pauză s-a intrat cu scorul de 2-2, iar în repriza a doua antrenorul Florin Farcaş a început cu trei modificări, introducându-i în teren pe Alexandru Stoian, Alexandru Sorian şi Florin Chitaş.

Alexandru Sorian şi Sergiu Jurj înscriu şi aduc victoria
Prima ocazie a părţii secunde a jocului a aparţinut oaspeţilor, în minutul 48, când Claudiu Pamfile a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, dar a reţinut Pânzariu. Apoi, bihorenii au pus stăpânire pe joc şi s-au instalat mai mult în jumătatea adversă, Chitaş a creat panică pe partea stângă, a şi cerut de două ori acordarea unui penalty, însă de fiecare dată nu s-a acordat, deşi la prima acţiune jucătorul orădean a fost faultat în careu.
În minutul 66, după o lovitură de colţ, mingea a ajuns la Florin Chitaş, care, din 10 metri, a trimis peste poartă.
În minutul 75, Vadim Calugher a executat foarte bine o lovitură liberă de pe stânga, dar mingea a fost scoasă de la vinclu, în corner, de portarul timişenilor.
A venit însă minutul 83, când Alexandru Sorian a primit mingea în careu, a scăpat singur cu portarul şi l-a învins pe acesta, trimiţând pe jos, pe lângă goalkeeper, lângă bară, scor 3-2.
Nu a trecut decât un minut şi în minutul 84, Sergiu Jurj a scăpat singur, a intrat în careu şi l-a învins şi el pe portarul Alessandro Lăpădat, scor 4-2.
În minutul 87, Răzvan Gunie a fost aproape să marcheze şi el, dar şutul său a trecut puţin pe lângă bară. Apoi, jocul s-a încheiat cu victoria „roş-albaştrilor” cu scorul de 4-2, iar aceştia au sărbătorit cu suporterii şi galeria, o inimoasă galerie care a cântat pe tot parcursul jocului.

FC Bihor Oradea – Phoenix Buziaş 4-2 (2-2)
Au marcat: Bogdan Vasile (min. 24 şi 40), Alexandru Sorian (min. 83) şi Sergiu Jurj (min. 84) / Alexandru Bădăuţă (min. 36 şi 45+2)
FC Bihor: M. Pânzariu – C. Jurj, Al. Popa (min. 46 Al. Stoian), D. Stan, L. Ioviţă – B. Vasile (min. 65 V. Calugher), G. Cherman (min. 46 Al. Sorian) – A. Chindlea (min. 75 A. Moga), R. Gunie, I. Ban – cpt. (min. 46 Fl. Chitaş) – Sg. Jurj. Antrenor: Florin Farcaş
Phoenix: A. Lăpădat – A. Nagy (min. 40 M. Sturzu), A. Horcea – cpt., C. Mitre, Sg. Românu (min. 88 D. Savu), B. Fertu, A. Chistruga (min. 73 Cr. Pădurariu), Cr. Grancea, Cl. Pamfile, A. Mada şi Al. Bădăuţă. Antrenor: Cosmin Petruescu
Au arbitrat: Dragoş Ţurcanu (Piatra Neamţ) – George Suciu (Câmpia Turzii) şi Andrei Pişta (Fălticeni)

După această victorie FC Bihor a ajuns la cel de-al optulea succes din campionat, totalizează 27 de puncte şi s-a desprins, din nou, la şase puncte faţă de echipa de pe locul 2
În etapa viitoare, fotbaliştii bihoreni vor evolua sâmbătă, 11 noiembrie, în deplasare, pe terenul echipei Şoimii Lipova.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *