Categories Baschet

Au gestionat mult mai eficient ultima parte

CSM CSU Oradea a învins BC CSU Sibiu, scor 95-85, în cadrul etapei a 11-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin Getica – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (02.12), la Sala Transilvania.

Partida a demarat cu numeroase realizări pe faza ofensivă. Cele două echipe au împărțit momentele de superioritate, bihorenii fiind la conducere în primele minute, însă CSU Sibiu a trecut în avantaj în partea a 2-a a primului act. După zece minute de joc scorul era de 30-28.

Orădenii au venit la conducere în debutul secvenței a 2-a și nu au mai cedat inițiativa până la final cu excepția a două momente când scorul a fost egal. Donatas Tarolis a fost sancționat cu a 4-a greșeală personală în sfertul al 2-lea, în timp ce Cătălin Baciu și Lennard Freeman au avut probleme cu greșelile personale pe tot parcursul jocului. CSM-ul a impresionat la semicerc, având o primă repriză cu nouă astfel de reușite și un procentaj impresionant. La jumătatea întâlnirii scorul era de 49-46.

Repriza secundă a fost controlată de echipa oaspete. Kris Richard și Erick Neal au contribuit consistent în faza de atac, iar Bobe Nicolescu și Toddrick Gotcher au fost de neoprit la semicerc. Avantajul a trecut de zece lungimi, scor 73-63, la intrarea în secvența decisivă.

În debutul sfertului al 4-lea avantajul a urcat la un maxim de 15 puncte. Finalul partidei a fost controla de orădeni însă tensiunea în teren a atins cote alarmante. În cele din urmă, în pofida unui meci în care a fost sancționată cu 30 faulturi, iar raportul aruncărilor libere acordate a fost detrimental cu 8-39, CSM CSU Oradea a găsit resursele pentru a obține o nouă victorie în deplasare.

Toddrick Gotcher a totalizat 22 puncte (6×3), Erick Neal a adăugat 17 puncte, 5 pase decisive, Kris Richard a terminat cu 13 puncte, Bobe Nicolescu a reușit 12 puncte, iar Donatas Tarolis a izbutit 11 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Pavlin Ivanov a reușit 23 puncte, iar Mouhammed Barro a adăugat 17 puncte, 10 recuperări pentru Sibiu.

CSM CSU Oradea obține a 8-a victorie consecutivă în campionat și are 8-1 la general în Conferința B din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2023/24.

About Author