Categories Baschet

Repetiție utilă în vederea testelor din Cupele Europene

CSM CSU Oradea a învins SCM U Craiova, scor 90-73, în cadrul etapei a 12-a din Conferința B în Liga Națională Getica 95 la baschet masculin – ediția 2023/24. Meciul a avut loc sâmbătă (09.12), la Oradea Arena.

Partida a demarat cu Neal, Richard, Pearson, Tarolis și Baciu. Roș-albaștrii au alternat momentele bune cu greșelile, numărul posesiilor pierdute de CSM Oradea la jumătatea meciului fiind de 12. Procentajele în schimb au fost remarcabile, similar jocului defensiv. La prima pauză scorul a fost de 18-12.

Formația antrenată de Cristian Achim a beneficiat de puncte din partea lui Tarolis și Pearson, iar Neal a fost responsabil cu serviciul. De cealaltă parte, Amedeo Casale a fost principalul remarcat, însă Craiova a terminat repriza cu 29% la aruncările din acțiune. După 20 minute de joc scorul a fost de 36-27.

Repriza secundă s-a desfășurat în nota de dominare a CSM-ului. Formația gazdă a continuat să marcheze cu generozitate de la mare distanță. Craiova a găsit soluții pentru a răspunde, dar a alergat în permanență după adversar. Ambele formații au marcat câte 26 puncte în secvența a 3-a, una încheiată așadar de Oradea în avantaj de nouă puncte.

Secvența decisivă a început cu un parțial de 17-6, consemnat în primele cinci minute. Ecartul a trecut de 20 puncte, CSM-ul având controlul total pe finalul jocului. Finalul partidei a oferit posibilitatea de a roti toți jucătorii, 11 dintre ei reușind să aducă puncte formației învingătoare, incluzând un total de 44 din partea unității a 2-a în acest meci.

Nijal Pearson a totalizat 20 puncte, 4 pase decisive, Toddrick Gotcher a adăugat 16 puncte, iar Donatas Tarolis și Jon Arledge au izbutit câte 9 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. În replică, Mart Freeman a reușit 16 puncte, 7 recuperări pentru SCM U Craiova, echipă lipsită de serviciile lui Giordan Watson, George Blaj Voinescu și Nik Dragan.

Acest meci a fost susținut în condiții speciale de formația orădeană. Din cauza problemelor meteorologice aceasta a rămas blocată în aeroportul din Amsterdam și a ajuns acasă în cursul serii de vineri (08.12), cu întârziere de 25 ore față de ora inițială de sosire în Oradea. De altfel, CSM-ul nu a efectuat niciun antrenament și a avut o singură ședință de analiză video premergător confruntării cu SCM U Craiova.

CSM CSU Oradea are 9-1 la general și se menține în zona superioară a clasamentului din competiția internă. Aceasta a fost a 9-a victorie consecutivă în toate competițiile pentru formația roș-albastră.

Următorul meci are loc miercuri (13.12), ora 19:00, la Oradea Arena. Adversar este Niners Chemnitz, liderul la zi al campionatului din Germania, țară ce deține la ora actuală titlul mondial în baschetul masculin.

About Author