Categories Baschet

Atitudine bună, valoarea superioară face diferența

CSM CSU Oradea a fost învinsă de Niners Chemnitz, scor 79-95, în cadrul etapei a 2-a din TOP 16 în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Meciul a avut loc miercuri (13.12), la Oradea Arena, cuprinzând numeroase schimbări de situație și 18 succesiuni la conducere pe tabela de marcaj.

Partida a începu cu Richard, Pearson, Nicolescu, Tarolis și Freeman. Jocul a fost extrem de fizic, ambele echipe având disponibilitate la efort. Nivelul de joc a fost foarte bun de ambele părți, germanii având inițiativa pe tabela de marcaj după mai multe succesiuni la conducere. Primul sfert s-a terminat cu scorul de 25-20 în favoarea lui Chemnitz.

Sfertul al 2-lea a consemnat un start excelent pentru vizitatori. Aceștia s-au desprins la peste zece lungimi pe tabela de marcaj. Chemnitz a etalat un joc colectiv de mare precizie în faza de atac, dar CSM-ul a replicat cu o apărare senzațională în finalul reprizei. Donatas Tarolis s-a dezlănțuit în atac și a adus Oradea la o singură posesie. Scorul după 20 minute de joc a fost de 40-37 în favoarea germanilor.

Același Tarolis a deschis repriza secundă cu mai multe reușite. CSM-ul a venit în avantaj, Nijal Pearson oferind un joc ofensiv remarcabil pentru gazde. Chemnitz a beneficiat de aportul lui Ousman Krubally în spațiul de trei secunde și a revenit la conducere. Cu zece minute înainte de final scorul era de 65-62 tot pentru oaspeți.

Secvența decisivă a fost controlată de elevii lui Rodrigo Pastore. Aceștia au găsit soluții în atac, marcând cu generozitate în timp ce formația bihoreană nu a mai avut resurse pentru a se lupta cu liderul la zi al Bundesligii. Apărarea agresivă a lui Chemnitz, respectiv modul de a ataca apărarea zonă a CSM-ului au desprins reprezentanta Germaniei în mod decisiv. Totul pe fondul procentajului sub media obișnuită la aruncările de trei puncte din partea orădenilor.

Donatas Tarolis a totalizat 28 puncte, Nijal Pearson aa dăugat 22 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive, Toddrick Gotcher a terminat cu 9 puncte, 4 recuperări, iar Kris Richard a avut 8 puncte, 5 pase decisive pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, DeAndre Lansdowne a reușit 20 puncte, Wesley Van Beck a adăugat 19 puncte, 4 pase decisive, iar Kaza Kajami Keane a terminat cu 15 puncte, 7 pase decisive pentru Niners Chemnitz.

Erick Neal a absentat din angrenajul CSM CSU Oradea. Fundașul american a suferit o accidentare în preziua meciului și a devenit indisponibil.

CSM CSU Oradea are 1-1 la general în Grupa N din FIBA Europe Cup. În schimb, Niners Chemnitz au ajuns la 2-0.

About Author