Categories Polo

Trei din trei pentru tricolori la Campionatul European

România a obținut cea de-a 3-a victorie din tot atâtea apariții la Campionatul European de polo pe apă – ediția 2024. Tricolorii au învins Slovacia, scor 8-7.

Meciul s-a desfășurat marți (09.01), la Dubrovnik. Jocul a fost extrem de echilibrat, fiind decis în ultima repriză. Scorul după prima repriză a fost de 1-1, iar la jumătatea partidei era de 4-4. Slovacia se afla în avantaj la intrarea în secvența decisivă, scor 7-6.

Vlad Georgescu a marcat golul victoriei cu două minute și jumătate înainte de finalul partidei. De notat că tricolorii au revenit de mai multe ori de la un deficit de două goluri. Mai mult, România nu a condus niciodată înaintea ultimei reușite din acest meci.

Tudor Fulea a înscris de patru ori, iar Vlad Georgescu a punctat în două rânduri pentru România. Pentru tricolori au jucat David Belenyesi (18 minute) și Levente Vancsik (16 minute), sportivi legitimați la CSM Oradea.

Amintim că România a învins Olanda (12-8) și Slovenia (13-5) în primele două partide. Tricolorii au trei victorii și punctaj maxim, clasându-se pe prima poziție în Grupa D, în Divizia 2.

Astfel, în jocul de baraj pentru accederea între primele opt echipe, România se va confrunta cu ultima clasată în Grupa B a Diviziei 1. Este vorba despre Georgia, echipă ce a pierdut confruntările cu Italia, Ungaria și Grecia. Meciul se va desfășura joi (11.01), ora 18:00, la Zagreb.

About Author