Categories Baschet

Experiența și luciditatea fac diferența

CSM CSU Oradea a învins Rapid București, scor 86-69, în ultimul meci al primei etape din TOP 10 în Liga Națională Getica 95 – ediția 2023/24. Partida a avut loc luni (29.01), la București, fiind televizată.

Confruntarea a demarat favorabil echipei orădene. Aceasta a avut șapte marcatori în primul sfert pe parcursul căruia au fost trei egalități, CSM-ul nefiind în deficit în niciun moment al acestei perioade de joc, însă Cătălin Baciu a fost retras devreme după ce a comis două greșeli personale. Oradea a condus cu opt puncte, însă feroviarii au fost mai buni pe finalul secvenței. La prima pauză scorul era de 21-20.

Rapid a trecut la conducere după ce a înscris primul coș din sfertul al 2-lea. Roș-albaștrii au cedat mai multe recuperări la propriul panou. Formația bihoreană a beneficiat de un joc inspirat cu pivotul, Baciu fiind principalul marcator al echipei la jumătatea confruntării, CSM-ul găsind soluții să finalizeze din spațiul de trei secunde. Finalul reprizei a fost controlat de orădeni, Erick Neal marcând de mai multe ori, iar Donatas Tarolis a stabili scorul la jumătatea confruntării, de 47-35.

Sfertul al 3-lea a fost controlat de formația orădeană. Nivelul de intensitate defensivă a fost dublat de un joc eficient pe tranziție. Avantajul a urcat la 19 lungimi în condițiile în care s-au împărțit minutele de joc între componenții rotației de bază, incluzându-l pe Nikola Markovic, revenit pe teren după aproape trei luni de absență. Richard a comis a 3-a greșeală personală, dar Oradea se afla în avantaj, scor 60-43.

Rapid a punctat de două ori consecutiv din spatele semicercului în chiar primul minut din sfertul al 4-lea. După un timp de odihnă Neal a transformat două libere, dar gazdele au mai transformat o aruncare de trei puncte și s-au apropiat la zece puncte. Același Neal a adus încă două puncte de la linia de pedeapsă, iar Baciu a finalizat din spațiul de trei secunde după ce tot el a recuperat ofensiv. Gazdele nu au renunțat, reglându-și tirul, dar Neal și Pearson au răspuns. Finalul a fost controlat de bihoreni, aceștia bifând prima victorie în TOP 10.

Erick Neal a avut 22 puncte, Cătălin Baciu a adăugat 16 puncte, Donatas Tarolis a bifat 14 puncte, Kris Richard a izbutit 14 puncte, Nijal Pearson a terminat cu 13 puncte pentru CSM CSU Oradea.

CSM CSU Oradea are 7-2 la general și se menține pe locul 2 în clasamentul TOP 10 din LNBM – ediția 2023/24. Următorul meci are loc sâmbătă (03.02), ora 20:30, la Oradea Arena. Adversar este CSO Voluntari.

About Author