Categories Fotbal

Pragmatismul face diferența

Real Madrid a învins-o pe RB Leipzig cu scorul de 1-0, marţi seara, în deplasare, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

Diferenţa a fost făcută de golul marcat de Brahim Diaz (48), la capătul unei acţiuni personale, încheiate cu un şut la colţul lung, după ce a trecut de trei adversari. Astfel, Diaz l-a suplinit cu brio pe starul Jude Bellingham, care nu a putut evolua din cauza unei accidentări.

O contribuţie majoră la victoria madrilenilor a avut şi portarul ucrainean Andrii Lunin, care a avut mai multe intervenţii salutare.

Olmo (51, 71), Xavi Simons (81), Benjamin Sesko (81) au ratat cele mai mari ocazii ale gazdelor, care nu au reuşit să repete rezultatul din sezonul trecut, când i-au învins pe ”los blancos” cu 3-2.

Real Madrid a fost aproape şi de gol al doilea, prin Vinicius Junior (72), care a nimerit bara.

Rodrygo a disputat meciul său cu numărul 200 pentru Real Madrid în toate competiţiile, având 50 de goluri marcate şi 36 de pase decisive.

Manşa secundă se va juca în data de 6 martie, pe ”Santiago Bernabeu”.

Manchester City, deţinătoarea trofeului, a făcut un pas mare spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Copenhaga cu scorul de 3-1 (2-1), marţi seara, în deplasare, în prima manşă a optimilor de finală.

City s-a impus prin golurile marcate de Kevin De Bruyne (10), Bernardo Silva (45+1) şi Phil Foden (90+2), respectiv Magnus Mattsson (34).

Cetăţenii au fost aproape de deschiderea scorului în min. 6, prin Ruben Dias, iar apoi prin Nathan Ake.

Playmaker-ul belgian De Bruyne a marcat primul gol al partidei (10), din pasa lui Foden. Danezii au restabilit egalitatea prin debutantul Mattsson (34), dar oaspeţii au intrat în avantaj la pauză, graţie golului înscris de Bernardo Silva (45+1), lansat de omniprezentul De Bruyne.

Campioana Europei a controlat jocul fără a forţa prea mult, dar şi aşa a avut ocazii bune de gol, portarul Grabara fiind cel mai bun de la gazde. El s-a remarcat la reluarea lui Doku (69), apoi reluarea lui Haaland (77) a căzut pe transversală, iar în final portarul polonez i-a blocat pe Haaland (90+2) şi pe Matheus Nunes (90+2), însă nu a mai putut face nimic la şutul lui Foden (90+2), găsit liber de Kevin De Bruyne.

Manchester City a dus, cu acest succes, recordul unei echipe engleze la 21 de meciuri consecutive fără înfrângere în cupele europene.

Manşa secundă va avea loc pe 6 martie, la Manchester.

About Author