Categories Fotbal

Partea a doua, mult mai convingători

FC Bihor a încheiat seria amicalelor cu o victorie cu 5-0, în faţa celor de la CS Diosig

Fotbaliştii de la FC Bihor au încheiat seria partidelor amicale din această pauză competiţională cu disputa pe care au avut-o sâmbătă la Stadionul Iuliu Bodola, în compania echipei CS Diosig.
Formaţia din Diosig este o echipă ce luptă pentru câştigarea campionatului Ligii a IV-a în judeţul Bihor şi care are mulţi jucători experimentaţi în lot, majoritatea dintre aceştia evoluând în trecut şi pentru FC Bihor. Acest lucru s-a văzut, pentru că oaspeţii au rezistat o primă repriză, în care au avut o evoluţie bună. Astfel, l-a pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0.
În partea a doua însă, Florin Farcaş a făcut câteva schimbări în echipa orădeană, iar acest lucru s-a simţit imediat, Răzvan Gunie reuşind deschiderea scorului în minutul 51. După care, pe rând, Alexandru Băican, Andrei Vînău, George Cherman şi Sergiu Bactăr au marcat unul după altul pentru a închide tabela la 5-0.
În prima repriză, Vadim Calugher a avut un şut bun de la 16 metri, în minutul 17, puţin pe lângă poartă, apoi în minutele 28 şi 29 a ieşit la rampă Mihai Gîdea, care a trimis mai întâi din suprafaţa de pedeapsă, dar a respins portarul, iar apoi a şutat de pe partea dreaptă, dar a reţinut goalkeeper-ul celor de la Diosig.
Pe finalul primei reprize, echipa oaspete a avut şi ea o oaczie, dar şutul lui Constantin Roşu din 14 metri, a fost reţinut de portarul Pînzariu, în minutul 41.
În partea a doua, nou-intratul Răzvan Gunie a anunţat deschiderea scorului în minutul 50, când a trimis din şase metri pe lângă bară. În minutul imediat următor însă, după o centrare de pe stânga a lui Chitaş, acelaşi Gunie a înscris cu capul din 5 metri.
În minutul 79 scorul a devenit 2-0, după ce Florin Chitaş a executat o lovitură de colţ de pe partea stângă, iar Alex Băican a marcat din interiorul careului.
Introdus la pauză, Andrei Vînău s-a remarcat în minutul 82, când a prins un şut bun de la 25 de metri, în colţul lung, în stânga portarului, şi a dus scorul la 3-0. Nu au trecut decât trei minute, şi George Cherman a şutat şi el de la distanţă şi a marcat pentru 4-0.
Scorul final însă, 5-0 pentru FC Bihor, l-a stabilit Sergiu Bactăr, cel care a reluat cu capul din patru metri, o centrare venită de pe partea dreaptă din lovitură de colţ.

 

De remarcat şi numărul mare de spectatori prezenţi în tribună la un joc amical, semn că iubitorii fotbalului bihorean sunt nerăbdători să îşi vadă echipa la lucru în noua stagiune. De asemenea, la intrarea pe stadion, doamnele şi domnişoarele au fost întâmpinate cu câte un mărţişor.

FC Bihor Oradea – CS Diosig 5-0 (0-0)
Au marcat: R. Gunie (min. 51), Al. Băican (min. 79), A. Vînău (min. 82), G. Cherman (min. 85) şi Sg. Bactăr (min. 90)
FC Bihor: M. Pînzariu (min. 76 R. Bob) – C. Jurj, Cs. Preklet (min. 76 Sg. Bactăr), Al. Băican (min. 83 A. Gal), Kr. Gagyi (min. 80 R. Săutiuţ) – R. Farcaş – cpt. (min. 76 B. Vasile), V. Calugher (min. 55 L. Ioviţă) – M. Gîdea (min. 46 R. Gunie), A. Moga (min. 46 A. Vînău), Fl. Chitaş (min. 83 G. Cherman) – Sg. Jurj (min. 76 M. Hosu). Antrenor: Florin Farcaş
CS Diosig: Ed. Beke – M. Gal – ctp., C. Letan, L. Dărăban (min. 87 T. Szucs), Ad. Popa (min. 71 eliminat şi înlocuit de R. Ember), C. Roşu (min. 87 T. Tamas), Ad. Micaş (min. 64 S. Ban), C. Covaciu, Fl. Pop, Cr. Cigan (min. 64 Cl. Codoban) şi R. Lukacs (min. 87 Fl. Bortiş). Antrenor: Mădălin Popa
Au arbitrat: Norbert Orban – Sebastian Irina şi Adina Moza (toţi din Oradea)

Următorul joc pentru FC Bihor va fi şi primul oficial din 2024. Astfel, sâmbătă, 9 martie, de la ora 15, tot la Stadionul Iuliu Bodola, echipa orădeană va primi replica formaţiei ACB Ineu, în etapa a 16-a a Ligii a III-a.

About Author