Categories Tenis

Un avantaj care va conta pentru Sorana Cîrstea

În această noapte s-au tras la sorți tablourile de la Indian Wells, iar Sorana Cîrstea are motive să fie optimistă înainte de turneul la care a impresionat anul trecut, ajungând până în sferturile de finală. Cu prim tur liber, românca va debuta în California probabil în fața lui Sloane Stephens.
picturepicture
Sorana Cirstea a reușit o victorie mare la Indian Wells, în trei seturi cu Caroline Garcia

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.
1. SORANA CÎRSTEA, TABLOU DESTUL DE BUN LA INDIAN WELLS
Sorana Cîrstea a avut parte de o tragere la sorți destul de bună la Indian Wells, turneu unde a făcut anul trecut sferturi de finală. Românca are multe puncte de apărat la Sunshine Double, având în 2023 și semifinală la Miami, dar lucrurile nu arată deloc rău pentru româncă.
„Leul rănit” Djokovic, de neoprit la Indian Wells? Marele atu al sârbului”Leul rănit” Djokovic, de neoprit la Indian Wells? Marele atu al sârbului

Semifinalistă la Dubai (a 3-a prezență în penultimul act la un WTA 1000), Sori vine în formă în California și va avea un prim tur liber, beneficiind de statutul de cap de serie.
În turul secund, sportiva de 33 de ani o va întâlni cel mai probabil pe Sloane Stephens, câștigătoarea de la US Open 2017, dar care în prezent e complet ieșită din formă. În plus, americanca nu s-a descurcat niciodată bine la Indian Wells, ajungând o singură dată în sferturile de finală (9 înfrângeri în turul 1 și 2 pentru Sloane, în California).
Sori o conduce pe sportiva de peste ocean cu 2-1 la directe, victoria lui Stephens venind în urmă cu 12 ani, la Dubai. Anul acesta, cele două au fost față în față în Qatar, la Doha, unde românca i-a administrat o adevărată lecție de tenis (6-3, 6-2).
Într-un eventual tur 3, capul de serie 19 va da peste Daria Kasatkina, o sportivă cu mari oscilații. Într-o zi bună, rusoaica e capabilă să producă surprize, dar e extrem de inconstantă, de multe ori surprinzând cu meciurile ușoare pe care le pierde. „Dasha” o conduce pe Sori cu 2-1 la directe, în ultima partidă, jucată chiar anul acesta, la Abu Dhabi, trecând de româncă foarte ușor, 6-2, 6-0.
În măsura în care va trece și de sportiva din Rusia, Cîrstea va juca în turul 4 cu Qinwen Zheng, finalista de la Australian Open sau Victoria Azarenka. Indiferent de adversară, nu va fi un duel în care românca să plece cu prima șansă, dar e de la sine înțeles că e de preferat un astfel de meci decât unul cu Swiatek, Sabalenka, Gauff sau Rybakina.
De notat că Sori se află pe jumătatea de tablou a Sabalenkăi (posibilă adversară în semifinale), dar pentru la un astfel de duel va trebui, probabil, să treacă de Cori Gauff (ipotetică oponentă în sferturile de finală).

About Author