Categories Baschet

Orădenii profită la maximum de terenul propriu

CSM CSU Oradea a învins CSM Constanța, scor 91-82, în Meciul 2 din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc joi (11.04), la Oradea Arena.

Prima secvență a fost aprig disputate, cele două protagoniste schimbând conducerea de șase ori. Aruncarea de trei puncte a funcționat remarcabil pe parcursul primelor 20 minute de joc pentru orădeni, aceștia reușind să câștige primul act cu scorul de 27-24.

În prima parte a secvenței a 2-a, formația orădeană a găsit soluții să se desprindă pe tabela de marcaj. Avantajul a urcat la 14 puncte, pe fondul contribuțiilor lui Bobe Nicolescu și Cătălin Baciu. Formația din Constanța a ajuns de 16 ori la linia de pedeapsă în prima jumătate și a redus din deficit, scorul la pauza mare fiind de 52-43.

Jocul echipei roș-albastre a fost extrem de modest pe tot parcursul secvenței a 3-a. Lipsa de intensitate s-a resimțit în modul de exprimare al orădenilor la ambele panouri. Constanța a luptat și a redus din deficit apropiindu-se la o singură posesie spre finalul acestei perioade de joc. Baciu și liberele semnate de Arledge au mărit avantajul. Scorul după 30 minute era de 68-61.

Echilibrul s-a păstrat pe tabela de marcaj, echipa din Constanța oferind o replică solidă până la finalul jocului. CSM CSU Oradea a găsit resurse de a rămâne în avantaj, având în Cătălin Baciu un principal marcator important în spațiul de trei secunde. Acesta a fost servit cu mingi utile de Richard și Pearson. Cu toate acestea, formația oaspete a avut șansa de a egala pe tabela de marcaj. Roș-albaștrii au rămas în avantaj și au obținut victoria, a 2-a în această serie.

Cătălin Baciu a totalizat 18 puncte, 5 recuperări, Bobe Nicolescu a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, Jon Arledge a terminat cu 12 puncte, 6 recuperări, Lennard Freeman a avut 11 puncte, 5 recuperări, iar Abdul Gaddy a terminat cu 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Bryan Griffin a reușit 16 puncte, iar Rolland Torok a adăugat 14 puncte pentru CSM Constanța.

Scorul general al seriei a devenit 2-0. Seria se mută la Constanța. Meciul 3 va avea loc, cel mai probabil, marți (16.04).

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *