Categories Baschet

PAO scrie istorie în baschetul european

Panathinaikos s-a calificat la turneul Final Four al Euroligii masculine de baschet, după ce a învins-o pe Maccabi Tel Aviv cu scorul de 81-72, marţi, în al cincilea meci al seriei din sferturile de finală, în Sala Olimpică din Maroussi, la periferia Atenei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Panathinaikos este a doua echipă calificată la turneul Final Four, care va avea loc la Berlin (24-26 mai), după Real Madrid, campioana en titre, care a trecut cu 3-0 la general de Baskonia Vitoria.

Clubul elen revine în careul de aşi al competiţiei după o pauză de 12 ani, urmând să joace în semifinale contra învingătoarei dintre AS Monaco şi Fenerbahce.

”Pao” a fost condusă la victorie în meciul decisiv de Kendrick Nunn, autor a 26 de puncte, dintre care jumătate în ultimul sfert.

 

Miercuri se vor decide celelalte două semifinaliste.

AS Monaco şi Fenerbahce sunt la egalitate, 2-2, înaintea meciului al cincilea, care va avea loc în Principat. FC Barcelona şi Olympiakos Pireu (finalista de anul trecut) au ajuns şi ele la meciul decisiv, care este programat în Catalonia.

About Author