Categories Baschet

Nu s-au ridicat la nivelul adversarei

CSM CSU Oradea a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca, scor 95-64, în Meciul 1 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin Getica 95 – ediția 2023/24. Partida a avut loc duminică (12.05), la BT Arena din Cluj-Napoca.

Partida a demarat favorabil echipei clujene. Similar precedentelor jocuri disputate în deplasare, roș-albaștrii s-au văzut conduși cu zece puncte după câteva minute de joc. Bobe Nicolescu și Kris Richard au înscris toate punctele CSM-ului în primul sfert cu excepția unuia. Apărarea nu a fost la cel mai bun nivel, iar blocajul defensiv și lupta la recuperare au reprezentat probleme majore pentru orădeni. În aceste condiții, scorul la prima pauză a fost de 25-17 în favoarea lui U-BT.

Pe parcursul celui de-al 2-lea sfert s-au consemnat mai multe momente solide de apărare pentru roș-albaștri. În continuare Clujul a avut procentaje superioare. CSM-ul a întâmpinat probleme majore cu greșelile personale, consemnându-se cel puțin două situații fluierate împotriva orădenilor în care nici măcar nu a existat contact. Pe de altă parte, finalizarea a fost o reală problemă pentru oaspeți. După 20 minute de joc scorul era de 43-31.

Sfertul al 3-lea a început cu noi probleme pentru roș-albaștri. Aceștia au fost sancționați cu mai multe faulturi, astfel încât Richard și Pearson au ajuns la câte trei greșeli personale. CSM-ul a intrat devreme în penalizare și a întâmpinat dificultăți majore în apărare. Secvența s-a terminat cu un coș de trei puncte marcat de gazde, acestea desprinzându-se la 70-50 cu zece minute înainte de final.

Sfertul decisiv a început cu o nouă desprindere pentru clujeni. Aceștia au beneficiat de un aport consistent din partea mai multe jucători. CSM-ul a reușit să se apropie la 16 puncte, dar nu a găsit soluții să amenințe superioritatea echipei de pe Someș.

Kris Richard a totalizat 13 puncte, Bobe Nicolescu a adăugat 12 puncte, iar Donatas Tarolis și Abdul Gaddy au avut câte 7 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Karel Guzman a reușit 21 puncte, iar Patrick Richard a adăugat 18 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca.

Scorul general al finalei este de 1-0. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte partide. Meciul 2 are loc marți (14.05), ora 19:00, tot la Cluj-Napoca, fiind transmis în direct pe DigiSport și Prima Sport.

About Author