Categories Baschet

Universitatea din Oradea, vicecampioană națională universitară

 

Universitatea din Oradea a fost gazda ediției 2024 a Campionatului Național Universitar de Baschet Feminin. În cursa pentru laurii competiției s-au duelat pe parchetul Polivalentei universității orădene, timp de trei zile (10-12 mai), cinci echipe. Împărțite în două grupe acestea au etalat un baschet frumos, cu meciuri spectaculoase. Echipa gazdă, Universitatea din Oradea (antrenori Daniel Anica și Janina Gherdan), a acces până în finala mare a competiției unde a întâlnit deținătoarea titlului, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București. Formația din Capitală și-a păstrat titlul prin victoria adjudecată în fața studentelor orădene, cu scor de 87-46.
În finala mică a turneului final de la Oradea s-au întâlnit Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, respectiv Universitatea “Transilvania” din Brașov. Prima a avut câștig de cauză după un meci foarte disputat, după cum o arată și scorul 51-48. Locul cinci a revenit echipei Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București.
În urma celor opt jocuri de la Oradea, premiile speciale ale Campionatului Național Universitar de baschet feminin au revenit după cum urmează:
MVP-ul competiției: Ecaterina Armanu (UNȘT Politehnica București)
Cea mai bună marcatoare: Alexia Creț (Universitatea din Oradea)
Cea mai bună recuperatoare: Anisia Croitoru (UNȘT Politehnica București)
Cea mai bună pasatoare: Evelina Petrof (UNȘT Politehnica București)
Primul 5 ales de antrenorii echipelor participante fost alcătuit din:
Alexia Creț (Universitatea din Oradea); Bianca Moroșanu (Universitatea Transilvania Brașov); Ines Paricio (Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara), Ecaterina Armanu (UNȘT Politehnica București) și Bianca Nan (UNȘT Politehnica București).

Echipa Universității din Oradea le-a avut în componență pe: Alexandra Mangra, Maria Farcaș, Alexia Ilea, Roberta Farcaș, Alexia Creț, Izabela Blejan, Melania Kokovay, Oana Ceh, Maria Bucșă și Alina Ciceac.

About Author