Categories Baschet

Intensitate maximă pe toată durata partidei

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 94-92, în Meciul 4 din finala Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2023/24. Partida a avut loc sâmbătă (18.05). Un număr de 4.720 spectatori au asistat la această partidă în tribunele Oradea Arena.

Întâlnirea a început în forță pentru roș-albaștri. Aceștia au găsit soluții în apărare, nivelul de intensitate și agresivitatea alimentând ofensiva CSM-ului. Kris Richard a impresionat în primele opt minute, perioadă în care a marcat 12 puncte și a adăugat 5 recuperări, iar Oradea s-a desprins la 16 lungimi. Clujul a reacționat pe finalul secvenței, scorul la prima pauză fiind de 30-20.

Formația de pe Someș a fost mai inspirată în debutul celui de-a 2-a secvențe. U-BT s-a apropiat la un singur punct și a avut șansa de a prelua pentru prima dată conducere, dar nu a făcut-o. După un moment greu, prelungit în faza de atac, CSM CSU Oradea s-a descătușat și a terminat repriza cu un parțial de 15-8 pentru a se desprinde la 49-41 după 20 intense de joc.

Repriza secundă a fost aprig disputată. CSM-ul a rămas la conducere, având în Donatas Tarolis o piesă de mare utilitate la finalizare. Efortul colectiv a fost impresionant în ambele faze ale jocului, lucru gustat și răsplătit de numerosul public prezent în Oradea Arena. U-BT Cluj-Napoca a reacționat și a restabilit egalitatea la 59, însă gazdele au revenit la conducere și au terminat sfertul al 3-lea în avantaj, scor 69-63.

Oaspeții au revenit și s-au apropiat la o singură posesie în deschiderea secvenței decisive. Ultimele zece minute de joc au oferit un spectacol sportiv la cote înalte, CSM-ul găsind soluții să se mențină în avantaj. Gruparea din Cluj-Napoca nu a renunțat la luptă și similar marilor sale victorii europene a continuat să creadă în propria șansă, contribuind din plin la spectacol și suspans. În ultimele minute de joc, același Kris Richard a fost impresionant și a ajutat echipa să obțină prima victorie în finala LNBM 2024.

Kris Richard a reușit 27 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace, Donatas Tarolis a adăugat 20 puncte, 5 recuperări, 2 capace, iar Nijal Pearson a încheiat cu 9 puncte pentru CSM CSU Oradea. Bryce Jones a reușit 23 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, DJ Seeley a adăugat 19 puncte, iar Emanuel Cățe a încheiat cu 13 puncte, 6 recuperări pentru U-BT Cluj-Napoca.

Scorul general a devenit 2-1 pentru U-BT Cluj. Se joacă pe sistemul cel mai bun din șapte partide.

Meciul 4 are loc luni (20.05), ora 19:00, la Oradea Arena. Bilete se găsesc pe platforma Eventbook.ro . Jocul va fi transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport.

About Author