Categories Tenis

Al doilea mare turneu de Grand Sleam stă să înceapă

Joi a avut loc în complexul de la Porte d’Auteuil tragerea la sorți a tabloului feminin de simplu de la Roland Garros 2024. România va avea cel puțin patru jucătoare la startul competiției, iar Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu și-au aflat adversarele din runda inaugurală.

Sorana Cîrstea (foto), Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu, pe tabloul principal de la Roland Garros 2024
Pe tabloul principal ar mai putea ajunge și Gabriela Ruse și Cristina Dinu, jucătoare care se află în ultimul tur al calificărilor de la Paris.

Sorana Cîrstea (locul 30 WTA și cap de serie 28 la Paris) va da în runda inaugurală peste Anna Blinkova (locul 45 WTA). Sorana conduce cu 1-0 în meciurile directe cu rusoaica: 6-2, 6-1, la Dubai în 2020.

Ana Bogdan (63 WTA) se va duela în turul întâi cu franțuzoaica Elsa Jacquemot (locul 150 WTA – beneficiară de wildcard). Va fi primul meci direct.

Cel mai mult ghinion la tragerea la sorți l-a avut Jaqueline Cristian. Ocupantă a locului 67 WTA, sportiva din România va da peste Jelena Ostapenko în runda inaugurală. Letona este favorită nouă la Paris și a cucerit trofeul la ediția din 2017.

Jaqueline a câștigat singurul meci direct, scor 6-3, 7-6(9), la St. Petersburg în 2021.

Irina Begu (127 WTA – clasament protejat) va debuta la Roland Garros contra unei jucătoare venită din calificări sau a unei sportive lucky loser.

Cum ar putea arăta sferturile de la Roland Garros 2024 dacă favoritele își vor respecta statutul

About Author