Categories Tenis

Exemplu pozitiv, valorile se respectă între ele

„Sper că Rafael Nadal va putea juca mult mai mult timp decât credem”, a declarat fostul mare tenisman elveţian Roger Federer despre rivalul său spaniol, scrie site-ul eurosport.fr.

În trecere miercuri prin localitatea franceză La Courneuve pentru a inaugura un teren de tenis împreună cu o asociaţie, ca ambasador al producătorului său de echipamente, Roger Federer a acordat un interviu pentru France Televisions şi emisiunea Telematin. El a vorbit mai ales despre ceea ce va fi probabil ultima participare la Roland Garros a celui pe care îl consideră cel mai mare rival din cariera sa, spaniolul Rafael Nadal.

Federer nu este indiferent la faptul că Nadal dispută probabil ultimul său Roland Garros (26 mai – 9 iunie) şi ultimul său sezon în circuit.

„Pentru mine este foarte interesant să urmăresc asta de departe. Ştiu cum am trăit finalul. Poate că a fost puţin diferit, fiindcă nu mai jucasem deloc până la ultimul meci de dublu alături de el în Laver Cup”, a explicat fostul număr unu mondial.

Mai mult de un an a trecut de la ultimul meci oficial de simplu al lui Federer, în sferturile de finală de la Wimbledon în iulie 2021, până la meciul de adio din toamna lui 2022. Elveţianul nu s-a putut retrage probabil aşa cum şi-ar fi dorit, concurând pe teren într-o luptă aprigă, chiar dacă au existat multe emoţii la acea Laver Cup 2022 de la O2 Arena din Londra, cu prezenţa celor trei mari rivali ai săi, Nadal, Novak Djokovic şi Andy Murray.

Federer speră că lucrurile vor sta altfel cu Nadal.

„Ne-am văzut la o şedinţă foto (pentru un brand francez de lux – n. r.) şi recent. Ceea ce văd este cineva care chiar încearcă să fie pe teren. Dacă spune ‘ciao’, asta va fi pe teren şi nu pe canapea. Şi îmi place mult asta, pentru că vedem că este departe de a fi la 100%. Cred că este atât de personal încât el trebuie să aleagă cum vrea să-şi ia rămas bun. Nu am nicio informaţie şi sper că poate juca mult mai mult decât credem. Problema este corpul lui, aşa cum spune el însuşi foarte sincer”, a spus elveţianul (foto).

Federer nu s-ar opune ideii ca Nadal să-şi amâne retragerea din circuit.

About Author