Categories Atletism

Budureasa Mountain Running a ajuns la ediția secundă

La finele acestei săptămâni, mai exact duminică, 30 iunie, cu începre de la ora de la ora 10.00 (de la ora 09.00 vor lua startul copiii) se va desfășura cea de-a doua ediție a concursului de alergare montană denumit Budureasa Mountain Running. Nivelul ridicat de organizare de la ediția precedentă a triplat numărul celor care vor lua startul la ediția din acest an, printre concurenți urmând să se afle și un atlet marocan calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

Budureasa Mountain Running capătă anvergură de la o ediție la alta grație organizării desăvârșite precum și locației în care se desfășoară. Astfel, mulțumită profesorului Călin Laza, conducătorul ACS Bihorul Oradea, care, în parteneriat cu Primăria Budureasa și a unor sponsori, au reușit să construiască un nume puternic unui concurs de alergare montană așa cum este cel din comuna de la poalele Munților Apuseni. „Budureasa Mountain Running nu este doar o competiție sportivă, ci și o oportunitate de a promova frumusețile naturale ale zonei noastre și de a încuraja un stil de viață sănătos și activ în rândul locuitorilor și vizitatorilor, fiind și o oportunitate esențială de a aduce beneficii semnificative întregii noastre comunități. Traseul competiției este unul spectaculos, ce atrage participanți și spectatori din diverse colțuri ale țării, punând în lumina reflectoarelor peisajele montane deosebite ale comunei Budureasa. Aceasta este o ocazie excelentă de a promova turismul local, contribuind astfel la dezvoltarea economică a zonei prin creșterea numărului de vizitatori care vor descoperi și se vor îndrăgosti de frumusețile naturale și culturale ale locului nostru. O astfel de competiție aduce beneficii directe pentru micii întreprinzători locali, de la pensiunile și restaurantele din zonă. Participanții și turiștii vor contribui la creșterea vânzărilor și la dezvoltarea afacerilor locale, consolidând astfel economia comunității noastre. Prin includerea curselor pentru copii și a probelor diverse, competiția Budureasa Mountain Running încurajează un stil de viață activ și sănătos pentru toate vârstele”, a declarat primarul Adrian Magda.

Copiii nu vor achita taxa de participare

Ediția din acest an a evenimentului va cuprinde trei probe, pentru toate vârstele: concursul copiilor, Eco Cros (8 km) și Cros (16 km). Startul și finișul vor avea loc în fața Căminului Cultural din Budureasa. Concursul copiilor va reuni la start aproximativ 120 de copii, dar înscrierile se pot face inclusiv în ziua întrecerii. Se va alerga în funcție de vârstă, pe distanțe de 800 m (pentru cei născuți în anii 2011-2012), 600 m (2013-2014) și 400 m (pentru cei născuți în 2015 și mai mici). Startul se va da la ora 09:00. Concursul Eco Cros se va desfășura pe o distanță de 8 km, cu o diferență de nivel de 300 m. Concursul principal va fi pe distanța de 16 km, cu o diferență de nivel de 700 m. Startul în cele două probe de cros se va da la ora 10:00. „Ne bucurăm pentru că avem posibilitatea să organizăm din nou această competiție. În cadrul ediției din acest an am inclus și probele de alergare pentru copii care vor putea concura fără a achita taxa de participare. Ne străduim să oferim condiții cât mai bune tuturor participanților și însoțitorilor acestora”, a declarat Ionuț Laza, viceprimarul comunei Budureasa.

„Numărul de participanți se va tripla”

„Ne propunem să atingem borna de 250 de concurenți. Față de ediția inaugurală, numărul de participanți se va tripla, iar asta dovedește că ceea ce facem este bine. Vom avea la start alergători de la cluburi din întreaga țară, din București (Steaua), Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Craiova, dar și străinătate, cinci concurenți urmând să vină din Maroc, câte unul din Spania și Cuba. De menționat faptul că unul dintre cei 5 marocani a îndeplinit baremul pentru a putea lua startul în proba de maraton de la Jocurile Olimpice. Toți participanții vor primi câte un bilet de tombolă, cu premii constând în produse oferite de sponsori. De asemenea, toți concurenții vor primi medalii, iar primii trei clasați la toate categoriile de concurs vor fi premiați. Vom acorda un premiu special unității de învățământ care va avea cei mai mulți reprezentanți în competiție”, a afirmat profesorul Călin Laza.

Evenimnetul va fi transmis în direct și va fi filmat inclusiv cu o dronă. La final, toți participanții vor primi câte o porție du gulas oferită în mod gratuit de către organizatori.

crisana.ro

About Author

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *