Categories Baschet

Oradea prestație peste așteptări pe malul mării

CSM CSU Oradea a învins CSM Athletic Constanța, scor 108-61, în cadrul etapei a 15-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Meciul a avut loc sâmbătă (14.01), la malul Mării Negre.

Roș-albaștrii au început cu Neal, Richard, Holt, Tarolis și Baciu. Partida a început favorabil echipei gazdă, dar CSM-ul a avut reacție și a beneficiat de șase reușite de la mare distanță în prima secvență de joc. Procentajul la aruncări a fost excelent, acest lucru ferindu-i pe bihoreni de probleme în condițiile în care Tudor Gheorghe și Bobe Nicolescu au fost sancționați cu câte trei greșeli personale, iar Cătălin Baciu a comis două faulturi în prima jumătate. Oradea conducea la prima pauză cu scorul de 31-20.

Pe parcursul secvenței a 2-a defensiva a trecut la un nivel superior, presiunea asupra omului cu mingea fiind intensificată. Erick Neal a terminat prima repriză fără ratare, cu 19 puncte marcate și a fost secondat de Donatas Tarolis, jucător ce a ratat o dată, având 12 puncte marcate. De altfel, CSM CSU Oradea a terminat repriza cu 75% la aruncările de două puncte și 100% la linia de pedeapsă. La jumătatea confruntării scorul era de 52-33.

Repriza secundă a fost controlată în totalitate de orădeni. Aceștia au început sfertul al 3-lea în forță și au mărit diferența la peste 30 de puncte. Donatas Tarolis a fost prezent la finalizare și a fost inspirat, aducând puncte importante. Secvența s-a încheiat cu scorul de 81-44. Ecartul a trecut de 40 puncte, însă finalul jocului a consemnat o accidentare pentru Justin Carter. Acesta nu a mai revenit în teren, urmând a se investiga natura accidentării suferite.

Donatas Tarolis a totalizat 2 4puncte, Erick Neal a adăugat 22 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, Bobe nicolescu a reușit 14 puncte, 4 recuperări, Nikola Markovic a bifat 13 puncte, iar Cătălin Baciu a reușit 12 puncte, 6 recuperări pentru CSM CSU Oradea.

Este a 11-a victorie consecutivă în campionat. CSM CSU Oradea are 12-1 la general și are asigurată prima poziție la încheierea Conferinței B.

Următorul meci are loc miercuri (18.01), ora 19:45, la Oradea Arena. Adversar va fi CSM Galați.

About Author