Categories Atletism

Atleții și tenismenii revin la antrenamente în condiții speciale

O dată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, un pic măsurile radicale împotriva sportivilor au fost relaxate. Primii sportivi orădeni bihoreni care pot reveni la antrenamente sunt tenismenii și atleții, care se pregătesc în aer liber. Binențeles în anumite condiții speciale.
Sporturile de sală rămân în continuare suspendate, iar pe viitor se pare că și acestea vor necesita o serie de măsuri speciale.
Principalele cluburi sportive din Bihor, și anume CS Municipal, CS Universitar, CS Crișul și LPS Bihorul Oradea au secții de atletism sau tenis.
Toate vor trebui să asigure sportivilor de la cele două secții cadrul optim pentru a se pregăti. Doar CSM-ul orădean pare să asigure toate cerințele speciale pentru a înrcerca să reia cât de cât antrenamentele, unii dintre atleții orădni pregătindu-se separat.
Problema ce mai mare este de fapt pentru ce se pregătesc, Ionuț Stroe, mininistrul Tineretului și Sportului din România anunța că deocamdată nu se poate vorbi sub nicio formă de reluarea competițiilor pe plan intern.
Abia după data de 15 iulie, se poate să apară primele competiții în calendarul intern în special de atletism, dar sunt șanse foartre mici. Cu alte cuvinte te poți pregăti și două sau chiar trei luni pentru o întrecere care poate fi amânată sau anulată înainte cu 24 de ore de start.
Nimeni nu dorecște acest lucru dar se poate întâmplă, o astfel de ipoteză ca multe altele pot să apară.
Probabil că cei mai avantajați sunt cei cu inițierea în tenis sau atletism antrenorii care nu au nicio sursă de venit de o perioadă de timp sunt nerăbdători să reînceapă activitatea. Dar oare merită să investești într-o perioadă dificilă financiar în sport, când e nevoie de mult mai multă responsabilitate…

About Author