Categories Baschet

Apararea campioanei din nou inexistenta!!! Cluj – Oradea 93-78

rsz_bascCSM U Oradea a început 2019 în deplasare pe terenul marii rivale de la U BT Cluj-Napoca, principala pretedentă la laurii de campioni ai sezonului 2018-2019 a Ligii Naționale de baschet masculin. Din păcate pentru ei, baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede au ajuns la cea de-a doua înfrângere consecutivă scor 78-93 (19-26, 17-21, 19-24, 23-21).

Campioana în exercițiu pornea cu șansa a doua în disputa de pe Someș, Fometescu îl căpăcește pe Dykes, Zekovic înscrie primul. Replica a venit pe mâna lui Calnicenco de la distanță, Dykes înscrie nestingherit.

Calnicenco pare de neoprit, Richard își face simțită prezența și el. Denison este căpăcit, Marinov este de neoprit.

Urmează o perioadă pozitivă pentru organizatori, care-l obligă pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă. Clujenii apelează la schimbări, Rasic din zero grade scutură plasa, Nicolescu pe sirenă este eficient.

După primele zeme minute, gazdele au un avantaj destul de lejer. Valeika neatent la prima minge a sfertului secund, Kuti nu poate fi oprit.

Denison cu toată opoziția lui Kuti înscrie, la celălalt panou, clujeanul duce echipa la cea mai mare diferență. Din nou timp de odihnă al vizitatorilor deășiți categoric la toate capoitolele. Torok din zero grade ratează, culmea tot gazdele recuperează, din nou Torok, de astă dată transformă.

Denison, sleam-dank spectaculos, Dorsey cu adversar în fața înscrie. Apărarea orădenilor însă este în zi de sărbătoare, al treilea coș consecutiv de la distanță, Dorsey duce clujul la +18. Richard este singurul orădean care se ridică la nivelul mizei jocului.

Nicolescu pierde mingea din dribling, foarte modest orădeanul, timp de odihnă solicitat de Cristian Silvășan antrenorul alb-negrilor. Richard reduce din diferență, un noutimp de odihnă solicitat de organizatori.

Oradea are o revenire foarte eficientă, Denison înscrie, Richard pe sirenă ratează. La pauza mare Oradea are de recuperat 11 puncte ope tabelă. Campioana începe curajos sfertul al treilea, Zekovic înscrie, Dykes îl imită automat.

Ajuns la linia de libere, Dykes este exact. Calniceco punctează timp de odihnă solicitat de bihoreni, la revenire Calniceco răpmâne secunde bune întins pe parchet, jocul nu este oprit, Oradea ratează atacul în superioritate numerică. La jumătatea sfertului deja campioana este în penalitate. Dorsey la linia de libere, înscrie, Gyniard calcă tușa. Gyniard și Richard reduc diferența, din nou timp de odihnă al clujenilor. Torok pe sirenă profită și punctează.

Gazdele își asigură mereu un avantaj consistent, Oradea pare să nu aibă capacitatea de a reveni pe tabelă. Gyniard și Pasalic sunt primii marcatori ai ultimului sfert pentru roș-albaștrii, Dykes blocat punctează. Din păcate campioana nu poate să-și ridice nivelul apărării, lucru de care profită din plin gruprarea adversă. Denison este penalizat cu fault tehnic, Rasic înscrie, Dykes ratează. Gazdele se dezlănțuie ajung la peste 20 puncte diferență, învingătoarea era deja știută.

Gyniard după pauză este extrem de eficient, Richard blocat neregulamentar. Pe toată durata partidei, Washburn a fost foarte greu de oprit sub panoul bihorean. Finalul jocului este mult mai liniștit. Achim din nou solicită timp de odihnă.

Din nou campioana primește mult prea multe puncte ceea ce face ca misiunea de a se impune în fața unor adversari apropiați valoric să fie imposibilă. Nu ai nicio scuză când primește în decurs de doar două runde consecutive peste 90 puncte, iar vinovații sunt doar în curtea roș-albaștrilor. Este îngrijorător faptul că perspectivele sunt subre în ceea ce privește jocul echipei.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Dykes 20 puncte, Dorsey 15 puncte de la învingători, respectiv Zekovic 23 puncte, Richard 21.

About Author