Categories Baschet

Campioana net superioara clujenilor, trece in avantaj la general. 2-1

rsz_atacÎn cursul serii de sâmbătă 18 mai în Arena Antonio Alexe din Oradea a avut loc partida a 3-a din cadrul semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin.

S-au întâlnit marele rivale ale ultimilor ani și anume CSM U Oradea, campioana în exercițiu și U BT Cluj-Napoca.

Gazdele mult mai intelgente pe final de partidă, au obținut un succes extrem de important scor 82-74 (27-21, 21-11, 17-15, 17-27).

Orădenii cu trei jucători descalificați pe final, au făcut un efort imens pentru a trece în avantaj la general, 2-1 și sunt la un singur succes de o nouă finală.

Meciul a început în nota clară de dominare a organizatorilor, care au condus cu 8-0, 10-2 sau 14-4, moment în care Cristian Sălvășan, antrenorul clujenilor a solicitat primul timp de odihnă.

Richard și Watson au fost din nou artizanii unui debut de joc de senzație. Disputa s-a echilibrat, dar campioana a păstrat mai mereu zece lungimi avans. Barnette i-a luat locul lui Carter între străini, acesta din urmă fiind lăsat în afara lotului.

Cristian Achim a decis să joace în doar șapte jucători, fără a rula tot lotul, iar acest aspect a avut repercursiuni pe tabelă, jucători roș-albaștrilor având probleme cu greșelile personale.

Sfertul secund a scos la rampă experiența lui Zekovic care a marcat exact când era nevoie de el, dar și reușita lui Fometescu care a ajutat echipa într-un moment de dominare. Meciul curge clar în favoarea baschetbaliștilor din muncipiul de pe Crișul Repede.

Oaspeții fără replică și fără presiune, au părut o echipă blazată, iar soluțiile de pe bancă, nu au fost deloc eficiente.

Oradea avea deja o diferență lejeră la pauza mare.

Markovic este omul providențial cu aruncări extrem de eficiente pe final de atac, iar diferența crește constant.

Publicul a fost la mare înălțime, atmosfera din tribune a fost peste așteptări, iar galeria clujenilor a fost pur și simplu redusă la tăcere.

Începe ultimul sfert, din păcate, bihorenii fac mult prea repede pasul în spate, iar clujeniii profită. Începe practic baschetul tactic dus la extrem.

Valeika este descalificat pentru cinci greșeli, Dykes ratează o liberă, Zekovic este descalificat și el pentru cinci greșeli.

Se apelează din nou Watson, care a fost odihnit puțin.

La o fază ciudată, Markovic în poziție defensivă este descalificat și el pentru cinci greșeli, Țibîrnă intră în teren.

Finalul este gestionat bine de C. Achim, care nu lasa nimic la voia întâmplării.

Se fac faulturi de ambele tabere, iar Oradea este cea care iese învingătoare.

Luni la ora 18,00 va avea loc partida secundă.

Acum cel mai important este recuperarea fizică și mentală, iar campioana are această calitate, iar jucătorii sunt acum cei care trebuie motivați, pentru că au capacitatea și valoarea individuală de a trece peste acest important hop.

O surpriză plăcută a fost prezența la sală a fiicei lui Antonio Alexe, Paula cea care a dat lovitura de începere a partidei.

Ea trăiește peste ocea alături de mama ei, Lia fiind premiată de Șerban Sere președintele clubului cu un tricou de joc cu numprul 9, inscrpționat cu Antonio Alexe.

About Author