Categories Baschet

Campioana debuteaza in finala LNBM cu o victorie dramatică la Sibiu!!!

sibiuAtmosferă de meci mare luni 27 mai la Sibiu în prima manșă a finalul Ligii Naționale de baschet masculin. În ultimul act s-au întâlnit CSU Sibiu proaspăta deținătoare a Cupei României și CSM U Oradea, actuala campioană națională. La finele unui meci extrem de solicitant, gruparea roș-albastră a reușit o victorie scor 89-87 (18-22, 17-21, 30-14, 24-30).

Campioana a avut prima posesie, fault ofensiv al lui Valeika. Bobe Nicolescu înscrie primele puncte de la distanță, răspunsul gazdelor vine pe mâna lui Philmore. Richard ratează, Watson încarcă și înscrie de la distanță.

Încă o reușită pentru campioană pe mâna lui Richard, Philmore din nou singur de la distanță nu ratează. 9-8.

Cooper nu poate fi orpit sub panoul bihorean, iar intrarea lui Markovic pe parchet schimbă în bine jocul orădenilor. Tamulis ratează, Falker urmărește și înscrie. Tot acesta din urmă, interceptează și punctează decisiv.

Pe sirenă Tamulis aruncă de la mare distanță și ratează.

Fometescu înscrie după o pătrundere individuală, Markovic o face și el. Oradea stă în spatele gazdelor frenetic încurajate de o galerie extrem de inimoasă. Se joacă într-un ritm foarte bun, Sibiul domină la acest capitol, ei fiind echipa extrem de atletică. Fometescu de la distanță în scrie, la celălalt panou Tamulis nu poate fi oprit.

Carter înscrie și libera suplimentară, gazdele au probleme cu greșelile personale, timp de odihnă al gazdelor.

Tamulis din zero grade scutură plasa, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Zekovic finalizează pe pătrundere, un nou timp fde odihnă al gazdelor. Hardy, târziu își face simțită prezența pe parchet fiind anihilat perfect. Bobe Nicolescu menține o diferență de doar două puncte în fața pentru Sibiu.

Tohătan pe pătrundere înscrie, la celălalt panou, Richard ratează.

Tohătan din nou imperial, timp de odihnă al roș-albaștrilor. Sibienii ajung la +8 pe tabelă, cea mai mare diferență. 43-35 la pauză. Imediat după pauză, Carter punctează din zero grade, din nou Carter este decisiv. Cooper transformă doar o liberă, în timp ce Carter combină perfect cu Valeika. Watson nestingherit aruncă și înscrie, Sibiul domină lupta la recuperare.

Markovic de la distanță înscrie, timp de odihnă solicitat de Dan Fleșeriu. 15-3 scorul în acest sfert. Apărarea orădenilor este extrem de compactă, Markovic cu noroc înscrie. Arbitrii văd un fault jos la Watson, Richard cu mâna stângă pune mingea-n coș, Pratt de la distanță înscrie spectaculos. Turnover al orădenilor, Falker aruncare deschisă, egalitate. 54-54.

Valeika înscrie plus beneficiază de o liberă suplimentară. Carter prefect de la semidistanță, sfert foarte bun pentru bihoreni. Nicolescu superb duce Oradea la +7, Watson exatrordinar, cu panou înscrie.

Diferența crește la două cifre în favoarea campionei, Pratt reduce din diferență. Pe final de atac, Watson rateză. Cel mai bun sfert din acest sezon pentru gruparea din municipiul de pe Crișul Repede.

Mai sunt de jucat zece minute. Oaspeții încep de la +8 pe tabelă, Falker reduce din diferență, Cooper aruncă total aiurea. Campioana are dificultăți ofensive, Zekovic face fault. Hardy cu panoul punctează, Zekovic piruetă, coș. Nicolescu din zero grade este decisiv, campioana are nouă lungimi avans.

Triplă pentru Zekovic, care este decisivă, Oradea are +14 pe tabelă și în mod normal nu are cum să piardă acest meci. Aruncare de trei a lui Tohătan, răspunsul vine pe mâna lui Pasalic. Pratt aruncă, Hardy deviază în coș.

Pratt înscrie de lângă Nicolescu, și beneficiază de o liberă suplimentară. Timp de odihnă solicttat de Cristian Achim.

Oradea câștigă la mare luptă posesia, Zekovic se descurcă senzațional și înscrie, Pratt încrie din nou. Watson se duce până-n coș, Philmore înscrie de lângă Richard. Hardy sleam-dunk de toată frumusețea, Watson ajunge la linia de libere. Scor 75-83. Mai sunt de jucat 122 secunde, Pratt scapă mingea. Posesia pierdută, de Sibiu, dar și de Oradea. 77-83.

Watson se echilibrează și finaliează, pe repunere Tohătan pune mingea-n coș. 79-85. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.

Pasalic, dublă colosală, cu om pe el, aruncă tamulis coș. 84-87. Mai sunt de jucat 11 secunde. Richard ajunge la linia de libere, înscrie prima, și o ratează pe a doua. Philmore aprope de la mijlocul terenului, aruncă și înscrie!!!. Meci de doar un singur punct!!! 87-88. Timp de odihnă, Oradea are posesia,Richard este faultat. Înscrie prima, și o ratează intenționap pe a doua. VICTORIE, VICTORIE, VICTORIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Înainte de meci au fost premiați componenții echipei CSU Sibiu care au devenit campioni naționali în 1995.

De asemenea o coregrafie extrem de frumoasă a fost afișată de fanii sibieni, mulțumind antrenorului Dan Feșeriu pentru performanțele din acest sezon. Zekovic înscrie iar bihorenii trec în avantaj.

Cei mai buni marcatori ai meciului au fost Philmore 17 puncte, Pratt și Falker 16 respectiv Watson 17, Nicolescu și Zekovic 14.

Miercuri 29 mai e programat jocul secund.

About Author