Categories Tenis

Sorana Cirstea revine in setul decisiv si castiga

soraSorana Cîrstea (locul 84 WTA) și-a aflat adversara din primul tur de la Roland Garros cu două ore înainte de meci, după ce Petra Kvitova s-a retras din competiție din cauza unei accidentări. Românca a întâlnit-o pe slovena Kaja Juvan (18 ani, 131 WTA), care a reușit să îi pună probleme serioase.

Cîrstea a fost nevoită să revină de la 0-1 la seturi pentru a obține calificarea în turul al doilea al Grand Slam-ului de la Paris. A fost 5-7, 6-4, 7-5 pentru jucătoarea noastră, după un meci care a durat două ore și 22 de minute.

Pentru calificarea în turul al doilea, Cîrstea va primi un cec de 87.000 de euro şi puncte 70 WTA.
În faza următoare, Sorana Cîrstea va da piept cu învingătoarea dintre Aliona Bolsova Zadoinov (Spania, locul 137 WTA), venită din califcări, şi Vera Zvonareva (Rusia, locul 78 WTA).
„A fost un meci greu. Trebuia să joc cu Kvitova. Am aflat cu două ore înainte că joc cu Juvan, nu o cunoșteam. A fost o situație dificilă, dar sunt fericită că am câștigat. E prima oară când mi se întâmplă așa ceva, dar a trebuit să mă adaptez repede”, a spus Sorana Cîrstea după victoria din primul tur de la Roland Garros.

About Author